Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ruhani ve Putin'den sert Yemen tepkisi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yemen'e düzenlenen operasyon konusunda sert tepki gösterdi



Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron ile görüÅŸen Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, Yemen'e yapılan hava operasyonunu kınadığını ifade etti.

Ä°ran CumhurbaÅŸkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada, Cameron'u arayan Ruhani, Ä°ran olarak bağımsız ülkelere karşı yapılan her türlü askeri müdahaleyi kınadıklarını belirtti.

GörüÅŸmede Ruhani, " Bölge ülkeleri bölgedeki krizi tırmandıracak her türlü eylemden kaçınmalı" diye konuÅŸtu.

Ä°ran'ın Yemen'de 3 hedef için çaba gösterdiÄŸini kaydeden Ruhani, "Yemen'e karşı yapılan askeri müdahaleleri durdurmak, teröristlerin yeniden faaliyete geçmesi önlemek ve kapsamlı bir milli hükümetin oluÅŸturulmasını" ülkesinin hedefleri olarak sıraladı.

Ä°ki lider arasında bugün gerçekleÅŸen telefon görüÅŸmesinde, aralarında Ä°ngiltere'nin de bulunduÄŸu dünya güçleri ile Ä°ran arasında Tahran'ın nükleer programı konusunda Ä°sviçre'de devam edem nükleer müzakereler de ele alındı.

PUTÄ°N: EN KISA ZAMANDA SON VERÄ°LSÄ°N

Kremlin Basın Servisi, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ve Ä°ran Devlet BaÅŸkanı Hasan Ruhani'nin telefon görüÅŸmesi sırasında Yemen'de yaÅŸananları ve ikili iÅŸbirliÄŸini masaya yatırdıklarını bildirdi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Putin ve Ruhani Yemen'de yaÅŸanan durum hakkında fikir alışveriÅŸinde bulundular. Rusya askeri eylemlerin en kısa zamanda sona ermesinin ve krizin barışsal yollardan çözülmesi için çaba sarf edilmesinin önemine dikkat çekti" ifadeleri yer aldı.

Yapılan açıklamalarda, devlet baÅŸkanlarının Ä°ran Nükleer Programı'na iliÅŸkin düzenlenen "altılı ülkeler" toplantısında elde edilen olumlu deÄŸiÅŸikliklerden memnun oldukları belirtildi.

Ä°ran'ın inisiyatifiyle düzenlenen telefon konuÅŸmasında geliÅŸmekte olan Rus-Ä°ran iliÅŸkilerinin aktüel sorunları ele alındı. Ayrıca, ticari ve ekonomik iliÅŸkilerin büyümesi için ve atom enerjisi alanında iÅŸbirliÄŸi yapmak için gerekli adımların atılması gerektiÄŸi belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.