Sosyal Medya

Dünya

Bu da dünyanın çılgın projesi!

Londra'dan New York'a karayoluyla gitmeyi mümkün kılan bir otoyol projesi çizildi. Rusya Demiryolları Başkanı Yakunin'in ortaya attığı projede, yolun uzunluğu tam 20 bin 777 kilometre.



Araba kullanarak Londra'dan New York'a gitmek mümkün mü? Bu hayali gerçekleÅŸtirecek bir proje ortaya atıldı. Bu, Londra'dan Rusya'ya, oradan da Bering BoÄŸazı üzerinden Amerika kıtasına geçip New York'a ulaÅŸacak bir otoyolu projesi. Rusya Demiryolları BaÅŸkanı Vladimir Yakunin'in ortaya attığı fikir ile gündeme gelen projenin ardında Rusya Bilimler Akademisi'nin imzası var. Projenin adı ise Trans-Eurasian Belt Development (TEPR) olarak belirlendi. Rusya'nın Nome ÅŸehrinden Alaska'ya baÄŸlanarak iki kıtayı birleÅŸtireceÄŸi öngörülen projede Bering BoÄŸazı geçiÅŸinin feribotla mı yoksa bir köprü ile mi yapılacağı henüz belirtilmemiÅŸ.

TOPLAM UZUNLUK: 20 BÄ°N 777 KM

Rusya ile Alaska kıyıları arasındaki en yakın mesafe 88 kilometre. TEPR projesi hayata geçerse yolun uzunluÄŸu tam 20 bin 777 kilometre olacak. Londra-Alaska arası mesafe ise 12 bin 978 olarak hesaplandı. Trilyonlarca dolarlık bir maliyeti olacak projenin kimin tarafından ve nasıl finanse edileceÄŸine dair bir plan henüz hazırlanmış deÄŸil. Rusya Demiryolları BaÅŸkanı Vladimir Yakunin, Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in en yakın arkadaÅŸlarından biri olduÄŸundan kimine göre uygulanma ihtimali çok yüksek. Yakunin aynı zamanda Putin'den sonra gelecek kiÅŸi olarak da gösteriliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.