Sosyal Medya

Güncel

CHP'de önemli isimler temayülde kaybetti...

CHP'de yapılan eğilim yoklamalarında mevcut milletvekillerinin çoğu sandıkta hüsran yaşadı



CHP’de aday adaylığı baÅŸvurularının tamamlanmasının ardından adaylar da belirlenmeye baÅŸlandı. Åžu ana kadar eÄŸilim ve merkez yoklaması yöntemiyle 34 milletvekili adayının ismi kesinlik kazandı.

Radikal'de yer alan habere göre ÅŸu ana kadarki eÄŸilim yoklamalarında mevcut vekiller hüsran yaÅŸadı. Sonuçlar, 29 Mart’ta seçime girecek vekillerin gözünü korkuttu.

CHP Parti Meclisi 85 seçim bölgesinin 55’inde milletvekili adaylarını ön seçimle belirleme kararı aldı. 41 ilde ‘kontenjanlı’ hakim gözetiminde eÄŸilim yoklaması kararı alınırken, 10 ilde ise örgüt gözetiminde ön seçim, 30 ilde merkez yoklaması ile aday belirleme kararı almıştı. Pazar günü 45 seçim çevresinde yapılacak ön seçim ile de aday adaylarının büyük bölümü netleÅŸmiÅŸ olacak.

9 Ä°LDE ÖN SEÇÄ°M TAMAMLANDI

CHP örgütlerinin denetiminde MuÄŸla, Adana, Adıyaman, Mersin, TekirdaÄŸ, KahramanmaraÅŸ, Kayseri, Zonguldak, Malatya ve Trabzon’da eÄŸilim yoklaması kararı alınmıştı Trabzon dışında 9 ilde eÄŸilim yoklamaları tamamlandı. Yapılan seçimlerde TekirdaÄŸ ve Malatya hariç milletvekilleri büyük hüsran yaÅŸadı.

14 milletvekili çıkaracak Adana’da yapılan eÄŸilim yoklamasında avukat Elif DoÄŸan Türkmen birinci çıkarken Adana’nın mevcut milletvekillerinden eÄŸilim yoklamasına giren Turgay Develi ile Ümit ÖzgümüÅŸ listeye giremedi. 2. ve 5. sıraların kontenjan için ayrıldığı kentte milletvekilleri Ali Demirçalı ile Faruk LoÄŸoÄŸlu ise kontenjan adaylık için baÅŸvurdu. Elif DoÄŸan Türkmen’in en çok oyu alarak birinci sırayı aldığı listede Ä°brahim ÖzdiÅŸ ikinci, Aydın Uslu Pehlivan üçüncü, Müzeyyen Åževkin ise dördüncü sırada yer aldı. EÄŸilim yoklamasına katılan isimler arasında eski milletvekilleri Abdullah Sedat DoÄŸan yedinci olurken, Tacidar Seyhan, eski PM üyesi Işık Bildacı, eski Çukurova Belediye BaÅŸkanı Yıldıray Arıkan’ın ilk 12’de yer bulamaması dikkat çekti.

9 milletvekili çıkaracak Kayseri’de CHP ikinci sıra adayı için parti yönetimi kontenjan kullanacak. Çetin Arık sandıktan birinci çıkarken, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ali PaÅŸa Tan ikinci oldu. Ä°ki dönemdir milletvekili olan Åževki KulkuloÄŸlu ise sonuncu oldu.

TOLGA ÇANDAR SANDIKTAN ÇIKAMADI

6 milletvekili çıkaran MuÄŸla’da CHP ikinci sıra adayı için parti yönetimi kontenjan kullanacak. DiÄŸer 5 sıra için delegeler oy kullandı. Birinci Akın ÜstündaÄŸ olurken, mevcut milletvekillerinden Nurettin Demir ikinci oldu. Burak Erbay, Emrah DoÄŸru, Maden-Ä°ÅŸ Sendikası’nın eski baÅŸkanı Süleyman Girgin ilk beÅŸte yer aldı. Mevcut vekillerden Tolga Çandar sondan beÅŸinci oldu. DiÄŸer milletvekili Ömer Süha Aldan ise kontenjan baÅŸvurusu yaptı.

Malatya’da yapılan eÄŸilim yoklamasında Genel BaÅŸkan Yardımcısı Veli AÄŸbaba liste birincisi olurken, TekirdaÄŸ’da yapılan eÄŸilim yoklamasında ise mevcut milletvekili Candan Yüceer birinci çıktı. TekirdaÄŸ’da Emre Köprülü ikinci oldu. Birinci sıranın kontenjan adayı için ayrıldığı TekirdaÄŸ’da, bu sıranın CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Faik Öztrak için kullanılacağı kesinleÅŸti.

SAÄžLAR YILLAR SONRA MECLÄ°S YOLUNDA

Mehmet Haberal’ın aday olmadığı Zonguldak’taki yarışta ise ipi Åžerafettin Turpçu göÄŸüsledi. Ön seçime giren mevcut milletvekili Ali Ä°hsan Köktürk ise ancak dördüncü olabildi. Zonguldak’ta 2. sıra kontenjanı için kullanılacak. EÄŸilim yoklaması yapılan ve milletvekillerinin varlık gösteremediÄŸi illerden biri de Mersin. Mersin’de yapılan eÄŸilim yoklamasına sadece AytuÄŸ Atıcı girdi. Atıcı yarışı üçüncü sırada tamamladı. Hüseyin Çakmak’ın birinci, PM üyesi Fikri SaÄŸlar’ın ikinci çıktığı Mersin’de 1. ve 4. sıralar kontenjan aday için kullanılacak. CHP’nin 5 milletvekili çıkaran Zonguldak’ta 2, 12 milletvekili çıkaran Mersin’de ise dört milletvekili bulunuyor. Her iki vekilin de yeniden seçilme ÅŸansını zora soktuÄŸu dile getiriliyor. SaÄŸlar’ın ise 16 yıl sonra Meclis’e girebilecek sırayı elde ettiÄŸi konuÅŸuluyor.

ADIYAMAN VE KAHRAMANMARAÅž’A YENÄ° Ä°SÄ°MLER

Adıyaman’da ise yapılan ön seçimde Adıyaman Hastanesi’ndeki görevinden istifa eden Yrd. Doç. Dr. Selçuk Tabak ilk sırayı aldı. Adıyaman’da ikinci sıra adayı parti yönetimince belirlenecek. CHP'nin bir milletvekilinin bulunduÄŸu KahramanmaraÅŸ'ta ikinci sıra kontenjan adayı için ayrıldı. Mevcut milletvekili Durdu Özpolat Ankara 'da ön seçime girerken yapılan ön seçimi Kamil Dalkara birinci sırada tamamlarken, Eylem ÇaÄŸraÅŸ ikinci, Emre Kazancı ise üçüncü oldu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.