Sosyal Medya

Güncel

İran Dışişleri: Uluslararası hukuka aykırı

İran Dışişleri, Riyad'ın Yemen'e askeri operasyonunun uluslararası hukuka ve egemenlik hakkına aykırı olduğunu söyledi, İranlı milletvekili Burucerdi, 'Ateş tüm bölgeye yayılacak' dedi.



Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik hava operasyonunu “uluslararası hukuka ve ulusal egemenlik haklarına aykırı, tehlikeli bir hamle, Saldırılar derhal durdurulmalı” açıklamasıyla kınadı.

Ä°ran DışiÅŸleri Sözcüsü Marziye Efkam, "askeri müdahalenin durumu daha da karmaşıklaÅŸtıracağını, krizi bölgeye yayacağını ve Yemen'deki iç farklılıkların barışçıl yolla çözülmesi fırsatının kaybedileceÄŸini" söyledi.

Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Cevad Zarif, Yemen'e düzenlenen operasyonların derhal durdurulmasını istedi.

Al Jazeera’ye konuÅŸan Ä°ranlı milletvekili Alaaddin Burucerdi de, “Suudi Arabistan’ın Yemen’de yaktığı savaÅŸ ateÅŸi tüm bölgeye yayılacak” dedi.

Suudi Arabistan ve bölge müttefikleri, TSÄ° 01.00’de Yemen'e yönelik askeri operasyon baÅŸlattı. Operasyonda Ä°ran destekli Åžii Husilerin denetimindeki baÅŸkent Sana havadan bombalandı. Müttefikler Katar, Bahreyn, BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Sudan, Fas, Pakistan, Mısır ve Ürdün’den oluÅŸuyor.

 

 
 

 

Kaynak: Reuters, AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.