Sosyal Medya

YaÅŸam

Adımlar Dergisi'ne bombalı saldırı

İstanbul Kağıthane'de bir binanın ikinci katında bulunan Adımlar Dergisi'nin bürosuna yapılan bombalı saldırıda, bir kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.



Hürriyet Mahallesi Cemil Bengü Caddesi'nde 6 katlı bir apartmanın ikinci katında bürosu bulunan Adımlar Dergisi'ne bombalı saldırı düzenlendi. Ä°lk belirlemelere göre, basınç etkili eski yapım bir bombanın derginin kapısı açıldığında patladığı öÄŸrenildi. 

 

Saldırıda, dergide bulunan Ünsal Zor hayatını kaybederken, 3 kiÅŸi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ünsal Zor'un cenazesi, ambulansla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Patlamanın etkisiyle binanın ikinci katının dış cephesi cadde üzerine düÅŸerken, caddedeki bazı araçlar hasar gördü, çevredeki bazı binaların da camları kırıldı. 

Saldırının ardından olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, cadde ve sokakları, barikat oluÅŸturarak yaya ve araç giriÅŸine kapattı. Bomba imha uzmanları ve olay yeri inceleme ÅŸube müdürlüÄŸü ekipleri, hem binada hem de çevrede inceleme yaparken, polis, çevredeki iÅŸ yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

"Büyük bir patlamaydı"

Patlamanın meydanı geldiÄŸi binanın yan tarafındaki apartmanda bürosu bulanan avukat Recep Onaran, gazetecilere yaptığı açıklamada, olay anından ofisinde olduÄŸunu, patlamanın sesiyle dışarı çıktığını söyledi. 

Binanın ön tarafında bir kiÅŸiyi yaralı halde gördüÄŸünü belirten Onaran, "Patlamanın etkisiyle binanın dış cephesindeki parçaların yola savrulduÄŸunu gördüm. Kısa bir süre sonra itfaiye ve ambulans geldi. Yaralı ÅŸahsı alıp götürdüler. Patlamanın olduÄŸu dairede bir derginin olduÄŸunu yeni öÄŸrendim. Patlamanın nedenini ben de bilmiyorum. Ama büyük bir patlamaydı. Ses çok fazlaydı" diye konuÅŸtu. 

İBDA-C'nin yayın organı

Olay yerine gelen bir grup vatandaÅŸ da tekbir getirerek slogan attı. 

Aylık yayın yapan Adımlar dergisi kısa adı Ä°BDA-C olan 'Ä°slami Büyük DoÄŸu Akıncıları Cephesi' örgütünün yayın organı olarak faaliyet gösteriyor.

 

İGDAŞ: Dairede doğalgaz tesisatı yok

DoÄŸalgaz saÄŸlayıcısı Ä°GDAÅž, Kağıthane'de patlamanın meydana geldiÄŸi dairede doÄŸalgaz tesisatının bulunmadığını açıkladı. Ä°GDAÅž tarafından yapılan açıklamada, "Bugün akÅŸam saatlerinde Kağıthane, Hürriyet Mahallesi, Dr. Cemil Bengü Caddesi No: 48 adresindeki binada bir patlama meydana gelmiÅŸtir. 187 DoÄŸalgaz Acil Hattı'na gelen ihbar üzerine olay yerine giden Ä°GDAÅž ekiplerinin yaptıkları incelemede; patlamanın meydana geldiÄŸi dairede doÄŸalgaz tesisatının bulunmadığı tespit edilmiÅŸtir" denildi.

Bomba imha uzmanı ekiplerin patlamanın meydana geldiÄŸi bina ve çevresindeki incelemesi de devam ediyor.

Kaynak: AA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.