Sosyal Medya

Coğrafyamız

Salih Müslim Londra'da

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, İngiliz Avam Kamarası’nda düzenlenen konferansta konuştu, "IŞİD’e karşı mücadelemizde demokrasi yanlısı ülkelerin desteğine ihtiyacımız var" dedi.



Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) EÅŸbaÅŸkanı Salih Müslim Müslim, Ä°ngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarasında düzenlenen "Suriye'deki Kürtler" konulu konferansa katıldı.

Müslim, 2003 yılında kurulan PYD'nin 2004 yılından bu yana Esed rejimiyle mücadele ettiÄŸini kaydederek, "2011 Suriye devriminin kendileri için fırsat olduÄŸunu ve Suriye Kürtlerinin rejime karşı bu devrimde ön saflarda yer aldığını" ifade etti. 

PYD'nin her zaman bir strateji çerçevesinde hareket ettiÄŸini ve bunun da Kürt halkını organize etmek olduÄŸunu belirten Müslim, "Biz her zaman halkımıza güvendik ve demokrasiye inandık. Sonuç ortada. Suriye ve Irak ordusu IŞİD'e karşı duramazken ve yenilgiye uÄŸrarken, Kobani halkı IŞİD'i maÄŸlup edebilmiÅŸtir. Çünkü halkımız topraklarına baÄŸlı kalmıştır ve organize olabilmiÅŸtir" diye konuÅŸtu.  

"IŞİD'in bir stratejisi olmadığını ve Kürtleri tamamen ortadan kaldırmak istediÄŸini" dile getiren Müslim, "Rojova'da oluÅŸturduÄŸumuz model, tüm Suriye ve OrtadoÄŸu için bir model ve çözüm olabilir" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Salih Müslim, Rojova'da çatışmaların devam ettiÄŸini kaydederek, bölgelerini savunmayı sürdürdüklerini söyledi. Müslim, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"IŞİD'in tüm dünya için tehlike oluÅŸturduÄŸunu düÅŸünüyoruz. Dolayısıyla insani deÄŸerleri savunmak için IŞİD'e karşı mücadelemizi sürdürmeliyiz. Bu mücadelede uluslararası koalisyondan destek alıyoruz. Ancak tabi bu yeterli deÄŸil. IŞİD'in, YPG'ye göre çok daha geliÅŸmiÅŸ silahları var. Kobani konusunda çok gururluyuz ancak Kobani'nin yüzde 80'i tahrip edildi ve yeniden inÅŸa edilmesi gerekiyor. 50 binden fazla kiÅŸi Kobani'ye geri döndü ancak yaÅŸayacak ev bulamıyorlar. Bu insanlara, hayatlarına yeniden baÅŸlamaları için yardım etmeliyiz. Bir yandan IŞİD'le savaşıyoruz, bir yandan da Kobani'ye dönen kiÅŸilerin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. IŞİD herkes için tehdit oluÅŸturuyor. Bu mücadelemizde demokrasi yanlısı ülkelerin desteÄŸine ihtiyacımız var."

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.