Sosyal Medya

Güncel

'Suriye Türk İHA'sını düşürdü' iddiası

Suriye hava savunma güçleri ülkenin en büyük şehri Halep yakınlarında bir İnsansız Hava Aracı (İHA) düşürdüklerini belirtti.



Rus resmi haber ajansı Sputnik'in iddiasına göre, Suriyeli askeri bir yetkili,Suriye ordusunun dün Halep yakınlarında bir insansız hava aracını(Ä°HA) düÅŸürdüÄŸünü belirtti.

Ä°HA'nın Türkiye'ye ait olduÄŸu iddiası iseSuriye gazetesi El Vatan'dan geldi.

Sputnik'e göre, El Vatan, "askeri yetkililerin yaptıkları inceleme sonucunda Ä°HA'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olduÄŸunu saptadıklarını" ileri sürdü.

Haberde, "keÅŸif uçuÅŸu" yapan Ä°HA'nın Halep bölgesindeki "Suriye ordu güçlerinin pozisyonlarıyla ilgili istihbarat topladığı" ve "bu bilgileri daha sonra Suriyeli muhaliflere ileteceÄŸi" iddiası yer aldı.

GEÇEN HAFTA ABD Ä°HASI'NI DÜÅžÜRDÜ

Suriye ordusu, geçen hafta da bir Amerikan Ä°HA'sının düÅŸürüldüÄŸünü duyurmuÅŸtu. ABD'nin Kasım 2011'de Türkiye'nin verdiÄŸi izinle Adana'daki Ä°ncirlik Hava Üssü'ne yerleÅŸtirdiÄŸi dört adet ‘Predatör' tipi Ä°HA'dan birinin, 17 Mart'ta Lazkiye'nin kuzeyindeki Bin Hadi bölgesinde Suriye ordusu tarafındandüÅŸürüldüÄŸü ileri sürülmüÅŸtü.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA ‘Suriye hava savunması, düÅŸman ABD keÅŸif uçağını kuzey Lazkiye'de düÅŸürdü' iddiasında bulunurken, devlet televizyonunda Ä°HA'nın vurulma anının ve enkazının görüntüleri yayınlanmıştı. Türk askeri kaynaklar da, düÅŸen ABD'ye ait Predatör'ün Ä°ncirlik'ten silahsız olarak kalktığınıdoÄŸrulamıştı.

Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.