Sosyal Medya

EÄŸitim

Yapay zekalı eğitim dönemi başlıyor

MEB, bilgi düzeyine göre öğrencilere ders çalıştırabilen yapay zekâlı bilgisayar yazılımı geliştirdi. Yazılım gelecek yıl kullanılmaya başlanacak



Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB), öÄŸrencilere bilgi düzeylerine göre bir öÄŸrenme haritası çıkarıp buna uygun dijital eÄŸitim içeriklerini seçip ders çalıştırabilen yapay zekalı bilgisayar yazılımı geliÅŸtirdi. "BireyselleÅŸtirilmiÅŸ öÄŸrenim yönetim sistemi" adı verilen yazılım, gelecek eÄŸitim öÄŸretim yılından itibaren öÄŸrencilerin hizmetine sunulacak. Yazılıma tüm bilgisayarlar, etkileÅŸimli tahtalar, tabletler ve akıllı telefonlardan buna ulaşılabilecek. ÖÄŸrencilere kiÅŸisel öÄŸrenme rahatlığı saÄŸlaması hedeflenen yazılım kiÅŸiyi algılayarak öÄŸrenmesini test edebiliyor. Böylece öÄŸrencinin hangi dersleri, hangi içeriklerle çalışacağına dair bir çalışma programı hazırlıyor. 

ADIM ADIM YÖNLENDÄ°RECEK 

Yazılım, yapay zekâ sayesinde MEB'in EÄŸitim BiliÅŸim Ağı EBA'ya giren her sınıftaki öÄŸrenciyi tanıyacak ve öÄŸrencilerin bilmesi gereken konuları tanımlayacak. Yazılım, öÄŸrenciyi 'ÅŸimdi atman gereken adım bu' diyerek yönlendirecek. ÖrneÄŸin, 10'uncu sınıftaki bir öÄŸrencinin matematik dersine çalışırken bir konudaki eksikliÄŸini tespit edecek ve öÄŸrenciyi 9'uncu sınıfta edinemediÄŸi bu kazanıma geri döndürecek. ÖÄŸrenci burada bu kazanımı edinirse de onu bir sonraki konuya yönlendirecek. 

OLMADI GERÄ° DÖN KOMUTU 

Bir öÄŸrencinin çalıştığı bir dersi iyi anlamadığını da tespit edebilen teknoloji, bu durumda öÄŸrenciyi geri dönüÅŸlerle baÅŸka içeriklere yönlendirebilecek. Bu döngü konu iyice anlaşılana kadar devam edecek. Böylece öÄŸrencinin çalışması gereken konular ve hangi materyallerle çalışması gerektiÄŸine karar vermiÅŸ olacak. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.