Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD'de 400 çocuk militana eğitim

IŞİD militanlarının sadece Suriye'de son 3 ay içerisinde en az 400 çocuğu saflarına katarak eğitim vermeye başladığı belirlendi.



Ajansların haberine göre; Suriye Ä°nsan Hakları Ä°zleme Örgütü, IŞİD örgütünün çocuk militan sayısını artırmayı sürdürdüÄŸünü duyurdu. Örgüt önceki gün yaptığı açıklamada, IŞİD’in Suriye’deki eÄŸitim kamplarına son 3 ayda 400 çocuÄŸun daha gönderildiÄŸinin belirlendiÄŸini belirtti. Ä°zleme örgütünün baÅŸkanı Rami Abdulrahman, bir bölümü ailelerinin onayı alınmadan kamplara gönderilen çocuklara silah ve yakın dövüÅŸ eÄŸitimi verilirken, ‘beyinleri yıkanarak’ soÄŸukkanlı birer katile dönüÅŸtürüldüklerini söyledi.

YetiÅŸkin gelmiyor
Abdulrahman, ABD öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerinin Irak ve Suriye’de sürdürdükleri hava operasyonlarının IŞİD’e önemli darbe vurduÄŸunu, saldırılar nedeniyle katılımcı sayısında düÅŸüÅŸ yaÅŸandığını kaydetti. 

Abdulrahman, Türkiye’nin Suriye sınırında artırdığı denetimler sayesinde örgüte yabancı militan katılımının da düÅŸmeye baÅŸladığını ifade etti. Abdulrahman, bu yıl başından bu yana IŞİD saflarına katılan yetiÅŸkin sayısının 120 civarında kaldığını sözlerine ekledi.

ANNELER GÜNÜ DE YASAK
IŞİD militanları, ‘sapkınlık’ olarak ilan ettikleri ‘Anneler Günü’ne özel hazırlanan yiyecek ve hediyelere el koydu. Militanların Suriye’nin El Mayadin Kasabası’nda çarşıyı dolaÅŸarak ‘Anneler Günü’ temalı ürünleri topladığı belirtiliyor.

Ä°ngiltere’ye kimyasal saldırı muhtemel
Ä°ngiliz anti-terör uzmanları, IŞİD’in Irak ve Suriye’de kimyasal silah eÄŸitimi verdiÄŸi militanlarının Ä°ngiltere’de zehirli gaz saldırısı düzenleyebileceÄŸinden endiÅŸeli. Uzmanlar, IŞİD’in Suriye’de kullandığı klor bombalarının Ä°ngiltere’de hazırlanmasının son derece kolay olduÄŸunu, çünkü gerekli malzemelerin herhangi bir denetime sokulmadan satıldığını vurguluyor. Uzmanlar bu nedenle yakın gelecekte toplu taşıma sistemlerine ya da futbol karşılaÅŸması gibi kalabalık etkinliklere kimyasal saldırı düzenlenebileceÄŸini kaydediyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.