Sosyal Medya

Dünya

'Özgürlükler ülkesi' ABD'de (!) idam cezasının şekli değişti

ABD’nin Utah eyaletinde zehirli iğneyle idamda kullanılan ilaçların sağlanamaması durumunda ölüm cezasının idam mangası tarafından infaz edilmesine karar verildi.



Utah Valisi Gary Herbert, eyalette ölüm cezalarının idam mangası tarafından infaz edilmesine olanak tanıyan tasarıyı onayladı.

Ä°dam mangasıyla infazı “dehÅŸet verici” bulduÄŸuna iÅŸaret eden Herbert, ancak yöntemin gerekli ilaçların saÄŸlanamaması durumunda eyalette idam cezalarının planlandığı gibi infaz edilmesine yardımcı olacağını belirtti.

Ä°STER ZEHÄ°RLÄ° Ä°LAÇLA ÖL, Ä°STERSEN Ä°DAM MANGASIYLA

Valinin sözcüsü Marty Carpenter, “Jüri, bir zanlının suçlu olduÄŸuna hükmettiÄŸinde ve yargıç idam cezası kararı verdiÄŸinde bizim bu cezayı uygulamaktan baÅŸka seçeneÄŸimiz yok. Zehirli iÄŸneyle infaza devam edeceÄŸiz. Ä°dam mangası, gerekli ilaçların bulunamaması durumunda bizim için yedek yöntem olacak” dedi.

Geçen yıl Oklohama eyaletinde zehirli iÄŸneyle infazı sırasında yeni bir ilaç karışımı kullanılan 38 yaşındaki Clayton Lockett’in iÅŸlemin baÅŸarısız olması üzerine 40 dakika can çekiÅŸtikten sonra kalp krizinden ölmesi, infazlarda kullanılan ilaç karışımlarıyla ilgili tartışma baÅŸlatmıştı. Bazı ilaç firmalarının ölüm cezasında kullanılacak ilaçları hapishanelere göndermeyi reddetmesi üzerine infazlar ertelenmiÅŸ ve eyalet yönetimleri yeni yöntemler araÅŸtırmaya baÅŸlamıştı.

Utah’da 2004 yılına kadar ölüme mahkum edilenlere zehirli iÄŸne ile idam mangası arasında seçim yapma hakkı tanınıyordu. Utah’ta idam mangası tarafından infaz edilen son mahkum, 2010’da Ronnie Le Gardner olmuÅŸtu.

 

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.