Sosyal Medya

YaÅŸam

28 Subat kafası hâlâ direniyor

Anadolu 31. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi Tamer Akgökçe ve İstanbul Anadolu 14. Sulh Hukuk Mahkemesi hâkimesi Sevgi Övüç’ün ardından İstanbul Anadolu 1. Asliye Hukuk Mahkemesi hâkimesi Naciye Fusün Çağlar’ın da başörtüsü karşıtı olduğu ortaya çıktı.



Anadolu 31. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi Tamer Akgökçe ve Ä°stanbul Anadolu 14. Sulh Hukuk Mahkemesi hâkimesi Sevgi Övüç’ün ardından Ä°stanbul Anadolu 1. Asliye Hukuk Mahkemesi hâkimesi Naciye Fusün ÇaÄŸlar’ın da baÅŸörtüsü düÅŸmanı olduÄŸu ortaya çıktı.

Hakim Tamer Akgökçe’nin ardından Hakime Naciye Fusün ÇaÄŸlar’da, Danıştay 8. Dairesi’nin avukatların baÅŸörtülü olarak duruÅŸmalarda görev yapabileceÄŸine iliÅŸkin kararını hiçe sayarak, baÅŸörtülü avukat Kurbet Alim’i iki yıldır duruÅŸmalara almıyor.

ŞİKÂYETÇÄ° OLMAMA RAÄžMEN Ä°KÄ° YILDIR Ä°FADESÄ° DAHÄ° ALINMAMIÅž

BaÅŸörtülü avukat Kurbet Alim, maÄŸduriyetinin halen devam ettiÄŸini belirterek, “Tıpkı hâkim Tamer Akgökçe gibi hakime Naciye Fusün ÇaÄŸlar da beni sırf baÅŸörtülü olduÄŸum için iki yıldır duruÅŸmalara almıyor” dedi. Kendisini baÅŸörtülü olduÄŸu için duruÅŸmadan atan Naciye Fusün ÇaÄŸlar’la ilgili iki kez ÅŸikayette bulunduÄŸunu da belirten Alim, “Bunun üzerine bakanlıktan bir müfettiÅŸ gelerek benim ifademi aldı. Ancak aradan iki yıl geçmesine raÄŸmen bir sonuç çıkmadı. Ben de bu davanın neden bu kadar uzun sürdüÄŸünü öÄŸrenmek için BÄ°MER’e yazı yazdım. BÄ°MER’den gelen açıklamada, hakime Naciye Fusün ÇaÄŸlar’ın ifadesinin henüz alınmamış olmasından dolayı davanın devam ettiÄŸi bildirildi. Benim ifademin hemen alınmasına raÄŸmen hakime Naciye Fusün ÇaÄŸlar’ın ifadesi neden iki yıldır alınamıyor? Sorumlularının hesap vermesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

BAÅžÖRTÜLÜ OLDUÄžUM Ä°ÇÄ°N ÇALIÅžMA HAKKIM ELÄ°MDEN ALINMAK Ä°STENÄ°YOR

“Ben Avrupa yakasında oturan bir avukatın Anadolu yakasındaki dosyalarını takip ediyordum. Bu avukatın yetki belgesiyle Hakime Naciye Fusün ÇaÄŸlar’ın davasına girdim. Hakime beni baÅŸörtülü olduÄŸum için duruÅŸmadan çıkarmasının ardından, dosyalarını takip ettiÄŸim söz konusu avukat da artık benimle çalışmak istemediÄŸini söyledi. Bu olayın ardından Hakime Naciye Fusün ÇaÄŸlar, ödül olarak benimle artık çalışmak istemediÄŸini söyleyen bu avukatın dosyalarını ve keÅŸiflerini birer ay arayla iÅŸleme alarak tüm dosyalarını bitirdi” diyen Alim, “BaÅŸörtülü olduÄŸum için çalışma hakkım elimden alınmak isteniyor, mesleÄŸimi icra edemiyorum. Ben bu maÄŸduriyetimim yasal zeminle kalıcı olarak kaldırılmasını istiyorum. Yani anayasal bir düzenlemeyle bu sorunun kökten çözülmesi gerekiyor. Çünkü bu insan hak ve özgürlüklerinin yanı sıra bireyler arası eÅŸitliÄŸin saÄŸlanması için de önemli bir adım olacaktır” dedi.

BAÅžÖRTÜSÜ DÜÅžMANLIÄžIYLA BÄ°LÄ°NÄ°YORLAR

Anadolu 31. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi Tamer Akgökçe de avukat Kudret Alim’i sırf baÅŸörtülü olduÄŸu için duruÅŸmalara almamıştı. Ä°stanbul Anadolu 1. Asliye Hukuk Mahkemesi hâkimesi Naciye Fusün ÇaÄŸlar ise, sosyal medya hesaplarından yaptığı baÅŸörtüsü karşıtı paylaşımlarıyla biliniyor.

CUMHURÄ°YET’E DESTEK VERMÄ°ÅžLERDÄ°

Av. Kurbet Alim’i duruÅŸmalardan atan yasakçı hakimler, Anadolu 31. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi Tamer Akgökçe, Ä°stanbul Anadolu 14. Sulh Hukuk Mahkemesi hâkimesi Sevgi Övüç ve Ä°stanbul Anadolu 1.Asliye Hukuk Mahkemesi hâkimesi Naciye Fusün ÇaÄŸlar’ın, Peygamber Efendimiz’e hakaret içerikli karikatürlerin bir bölümünü yayınlayan Cumhuriyet’e destek için gazete binasının önüne gittikleri ortaya çıkmıştı.

Yeni Akit

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.