Sosyal Medya

Güncel

Özel'den flaş PKK açıklaması!

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, IŞİD ve PYD arasında devam eden çatışmaları yorumladı.



Suriye'deki ortamın, PYD-PKK'nın terör örgütü kimliÄŸinden ziyade IŞİD ile savaÅŸan meÅŸru bir güç olarak görülmesine yol açtığını söyleyen Genelkurmay BaÅŸkanı, sınır güvenliÄŸi için merkezi bir komutanlık kurulacağını da belirtti. "Ä°yimser öngörüde bulunmak güç" diyen Orgeneral Özel, bölgede Türkiye için savaÅŸ riskine iÅŸaret etti.

Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Necdet Özel, Türkiye'nin yakın coÄŸrafyasındaki risk ve tehditlere iliÅŸkin kapsamlı deÄŸerlendirmelerde bulundu. Suriye'de ortaya çıkan terör örgütleri ve Türkiye'ye etkileri hakkında tespitlerini paylaÅŸan Orgeneral Özel, Savunma ve Havacılık Dergisi'ne röportaj verdi.

Genelkurmay BaÅŸkanı bölgedeki savaÅŸ riskine dikkat çekerek, "Ekonomik çıkarlarda yaÅŸanacak çatışmalar, kutuplaÅŸmalar ve azalan kaynaklar için sürdürülen mücadeleler deÄŸerlendirildiÄŸinde, bulunduÄŸumuz coÄŸrafyada konvansiyonel bir harbin yaÅŸanma riskinin henüz ortadan kalkmadığını söylemek yanlış olmayacaktır" diye konuÅŸtu.

''PKK FARKLI BÄ°R ALGI OLUÅžTURMAYA ÇALIÅžIYOR''

Genelkurmay BaÅŸkanı, "OrtadoÄŸu ve Kuzey Afrika bölgelerindeki geliÅŸmeler, iyimser öngörülerde bulunulmasını güçleÅŸtirmektedir" dedi ve ekledi: "Irak ve Suriye'de oluÅŸturulan ortam DEAÅž'ın giderek güçlenmesine, bütün dünyadan birçok radikal savaÅŸçının bölgeye akmasına ve PYD/PKK'nın terör örgütü kimliÄŸinden ziyade DEAÅž ile savaÅŸan meÅŸru bir güç olarak bölgede görülmesine yol açmaktadır. Bölücü terör örgütü, Irak ve Suriye'de yaÅŸanan geliÅŸmeler doÄŸrultusunda elde ettiÄŸi kazanımları artırmaya çalışırken aynı zamanda kendisini ve diÄŸer ülkelerdeki uzantılarını masum göstererek farklı bir algı oluÅŸturmaya çalışmaktadır."

Özel, kimi ülkelerin hem bilgi teknolojilerini hem de dünyanın tehdit olarak algıladığı güçleri kullandığını söyledi, bunları da "üstünlük saÄŸlama yarışının karanlık yüzü" olarak deÄŸerlendirdi.

BÄ°R TABUR DAHA KURULACAK

Türkiye'nin sınır güvenliÄŸi için aldığı önlemleri de anlatan Özel, 2013 ve 2014 yıllarında kurulan iki hudut özel harekât komando taburuna bu yıl bir taburun daha ekleneceÄŸini belirtti.

SINIR KARAKOLLARI BÄ°RLEÅžTÄ°RÄ°LÄ°YOR

Özel'in verdiÄŸi bilgilere göre, sınır birlikleri güçlendirilecek ve yasal yetkileri yeniden düzenlenecek. Orta vadede sınır sorumluluÄŸu muharip tugaylardan devralınacak ve 317 sınır karakolu tek bir komutanlık altında birleÅŸtirilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.