Sosyal Medya

Coğrafyamız

Alman politikacı başörtüsü yasağında ısrarlı

Almanya'nın Bavyera Eyaleti Başbakan Yardımcısı Aigner, Federal Anayasa Mahkemesi başörtüsü yasağına karşı karar almasına rağmen okullarda başörtü takılmasını istemediğini bildirdi.



Almanya'nın güneyindeki Bavyera Eyaletinin muhafazakar BaÅŸbakan Yardımcısı Ilse Aigner, okullarda baÅŸörtüsüne izin veren Federal Anayasa Mahkemesinin kararına karşı çıkarak, yasağın devam etmesini istedi.

Eski Federal Tarım Bakanı Aigner, Almanya'daki Müslümanların yarısının baÅŸörtüsünü kadın erkek arasındaki eÅŸitsizliÄŸin bir iÅŸareti olarak gördüÄŸünü ve bunun Alman Anayasasına ters olduÄŸunu iddia etti.

Almanya'nın eskisi gibi Hristiyanlık etkisinde bir ülke olduÄŸunu belirten Aigner, baÅŸörtüsünün çocuklar ve gençler için örnek olamayacağını, çocukların huzurunun din özgürlüÄŸünden daha önemli olduÄŸunu vurguladı.

Mart ayı ortasında Federal Anayasa Mahkemesi, Almanya genelinde öÄŸretmenlere baÅŸörtülü çalışmayı yasaklamanın Anayasa'ya aykırı olduÄŸu kararı aldı. Karar hakkında yapılan tartışmalarda Katolik Kilisesi, bu karardan memnun olduÄŸunu bildirerek, din özgürlüÄŸü için verilmiÅŸ önemli bir mesaj olduÄŸunu belirtmiÅŸti. Okul müdürlerinden bazıları ise okullardaki tarafsızlık konusunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiÄŸini savundular.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.