Sosyal Medya

Güncel

Arınç-Gökçek kavgası

Ankara'da gündemi bir anda değiştiren Melih Gökçek-Bülent Arınç kavgası; Gökçek'in Arınç'ı Twitter üzerinden, 'Cemaat' ile işbirliğiyle suçlayıp istifaya çağırmasıyla başladı. Ardından Arınç'ın sert cevabı geldi. Kim ne dedi, hatırlayalım.



Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek, Pazartesi günü öÄŸleden sonra Twitter hesabından BaÅŸbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ı hedef alan uzunca ve madde madde biraçıklama yaptı. Gökçek'in Arınç'ı hedef almasının nedeni, Arınç'ın CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'ı izleme heyeti üzerinden hükümetin iÅŸlerine karışmakla eleÅŸtirmesiydi.

Gökçek, Arınç'ı "paralel yapı" dediÄŸi Fethullah Gülen Cemaati ile iÅŸbirliÄŸi yapmakla suçladığı Twitter'daki açıklamasında özetle ÅŸunları söyledi:

  • AK Partimizde fitne ateÅŸini yakmak isteyenler var.
  • Okyanus ötesindeki güçler ve onun maÅŸalarının tek amacı liderimizi yok etmek.
  • Paralel yapı içinde hep bir laf dolaşıp duruyordu; 'AK Parti'ye son anda öyle bir darbe vuracağız ki altından kalkmaları mümkün olmayacak'. Bizi içimizden vurmak istediler. Ve bu darbeyi Bülent Arınç'la gerçekleÅŸtirdiler.
  • Hükümetin bakanlarının bu konuda olaydan aşırı rahatsız olduÄŸunu ben yakinen biliyorum. Olaydan en çok üzüntü duyan kiÅŸi ise Sayın BaÅŸbakanımız Ahmet DavutoÄŸlu’dur.
  • Bülent Arınç'ın kızı ve damadı Doç. Dr. Ekrem Yeter fanatik paralelcidir.
  • Arınç'ın çıkışının hükümetle filan iliÅŸkisi yoktur. Sadece zaman ve konu beklenmiÅŸtir. Arınç'ın çıkışı paralel yapının talimatıyla olmuÅŸtur.
  • Arınç artık AK Parti’nin sözcüsü olamaz. Bizi temsil edemez. Bülent Arınç'a ÅŸu andan itibaren düÅŸen görev, önce hükümet sözcülüÄŸünden sonra da baÅŸbakan yardımcılığından derhal istifa etmesidir. Ancak ben istifayı paralel yapının ‘sonuna kadar direneceksin’ talimatı nedeniyle çok zayıf bir ihtimal olarak görüyorum.
  • Bu takdirde görev hükümete düÅŸecektir. Bülent Arınç görevden alınmalıdır.

Gökçek mesajlarını, "Bülent Arınç… Seni istemiyoruz" diyerek tamamladı.

 

 
Ahmet DavutoÄŸlu, Melih Gökçek ve Bülent Arınç. [FotoÄŸraf: AA / ArÅŸiv]

 

"Terbiyesizce... İstifamı isteyecek kadar haysiyetli değil"

Hükümet Sözcüsü, Gökçek kendisine bunları söylerken Bakanlar Kurulu toplantısındaydı. Toplantıdan sonra açıklama için kürsüye geçti ve sert sözlerle Gökçek'e cevap verdi. Arınç, açıklamalarına "terbiyesizce" dediÄŸi Gökçek'e, "Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan deÄŸildir" dedi.

Bülent Arınç Gökçek'i, Ankara'yı Gülen Cemaati'ne "parsel parsel" satmakla suçladı. Ä°ddialarını 8 Haziran'da yani seçimden hemen sonra "100 madde" halinde açıklayacağını söyledi:

"Biz kimin nerede havlayacağını, hangi iÅŸler çevireceÄŸini biliriz. Biz gözü açık adamız, siyaseti iyi biliriz."

"Belediye baÅŸkanlığı adaylığında ve seçimlerde oy isterken bu yapının kucağında oturmuÅŸtur. Bu yapıya Ankara'yı parsel parsel satmıştır. Yurt yerleri vermiÅŸtir, zengin iÅŸadamlarına okullar yaptırmıştır. Ä°mar planlarında deÄŸiÅŸiklikler yaptırmıştır. Åžunları yaptırmıştır, bunları yaptırmıştır. 30 Mart seçimlerine kadar da aÄŸzından da bu paralel yapıyla ilgili bir tek kötü cümle çıkmamıştır."

 

 
Bülent Arınç ve Melih Gökçek. [FotoÄŸraf: AA / ArÅŸiv]

 

Arınç'ı mahkemeye veriyor

Arınç'ın cevabından sonra da Melih Gökçek geri adım atmadı; kendisine yönelik ithamları nedeniyle Arınç'ı dava edeceÄŸini belirterek; "Hesabını mahkemede vereceksin" dedi.

Gökçek Twitter'dan ÅŸunları söyledi:

"Senelerdir yaptığın açıklamalarla hep partinin başına dert oldun. Partide 10 kiÅŸiye sor, 9'u bunu teyit eder. Her kırdığın potu parti temizlemek için günlerini harcar."

"Son olarak sanki BaÅŸbakanımızın tarafındaymış gibi gözüküp, CumhurbaÅŸkanımızı eleÅŸtirip araya fitne sokmaya çalıştın. Ve bunu sanki hükümet adına yapıyormuÅŸ gibi gözüktün."

"KonuÅŸmanda ÅŸöyle bir cümle kullandın; 'Gökçek'le ilgili 100 konuyu seçimden sonra konuÅŸmak isterim.' Kastının ne olduÄŸunu ve delillerini mahkemede senden öÄŸreneceÄŸim... Sen bir adım geri kalırsan sana yazıklar olsun... Mahkemede hesap sormayan Gökçek namerttir."

Gökçek sözlerini, "Bundan sonra partimin prensipleri gereÄŸi konuyla ilgili konuÅŸmayacağım" diyerek bitirdi.

"Savcılar göreve"

Arınç ile Gökçek arasında yaÅŸanan bu kavga Meclis'in de gündemine oturdu. Torba yasa görüÅŸmeleri sırasında konuÅŸan muhalefet milletvekillerine göre, Arınç'ın açıklamaları "Savcıları göreve çağıran sözler"di.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, "Türk Ceza Kanunu'nun devleti zarara uÄŸratmaktan tutun, kamu arazilerini usûlsüzce peÅŸkeÅŸ çekmek, imar ve ihale yolsuzlukları yapmak gibi birçok maddesini ilgilendiren ve bu konuda Cumhuriyet savcılarını göreve çağıran sözler" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın ise Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi'nin 10 yıllık konsolide bütçe büyüklüÄŸünün 45 milyar lira olduÄŸunu belirterek, 40 kilometrelik metro hattına Gökçek'in ayırabildiÄŸi paranın 10 yıl boyunca 828 milyon lira olduÄŸunu ifade etti. Günaydın, "Bütçesinin 50'de birini metro hattına ayıramayan, 10 yılda metro açamayan ve bunun için UlaÅŸtırma Bakanlığı'ndan 3 milyar lira ilave para almak zorunda kalan bir büyükÅŸehirden bahsediyoruz. 828 milyon lirayı metroya ayırdı da geriye kalan 44 milyar lirayı kim götürdü? Bunun cevabını baÅŸlaması gereken soruÅŸturmalar elbette verecek" diye konuÅŸtu.

Kaynak: Al Jazeera, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.