Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu'ndan İbadi'ye 'İhlallere meydan vermeyin' çağrısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Başbakanı Haydar İbadi ile telefonda görüştü. Davutoğlu, IŞİD'le mücadelede sivillerin korunması ve yerel halkın desteğinin alınması gerektiğini vurguladı.



Anadolu Ajansı, görüÅŸmenin Ä°badi'nin talebi üzerine gerçekleÅŸtirildiÄŸini belirtirken, Irak liderinin BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'na, Irak'taki güvenlik durumu hakkında bilgi verdiÄŸini ifade etti. Haydar Ä°badi de Twitter hesabından yaptığı açıklamada BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'na Irak'ta IŞİD'le mücadelede askeri kazanımlar hakkında bilgi verdiÄŸini, DavutoÄŸlu ile ikili iÅŸbirliÄŸini konuÅŸtuklarını duyurdu. 

DavutoÄŸlu da Irak'ın güvenliÄŸi, birliÄŸi ve toprak bütünlüÄŸüne yönelik tehditlerle mücadelesine Türkiye'nin verdiÄŸi desteÄŸi yineledi. BaÅŸbakan, IŞİD'le mücadelede örgütün hakimiyeti altında bulunan bölgede halkın desteÄŸinden de yararlanılmasına vurgu yaptı. Harekâta iÅŸtirak eden Irak milli imkânlarının geliÅŸtirilmesi dileklerini ifade eden DavutoÄŸlu, kurtarılan bölgelerde sivil halkın korunması, ayrışma ve ihlallere meydan verilmemesinin önemine iÅŸaret etti.  

Kaynak: AA, Twitter

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.