Sosyal Medya

Coğrafyamız

İdlib'de rejim helikopteri düştü

Suriyeli muhalifler, ülkenin kuzeyindeki İdlib kenti kırsalında Esed rejimi ordusuna ait bir helikopterin düştüğünü, helikopterin iki pilotu ile beş kişilik ekibini esir aldıklarını duyurdu.



Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, Esed rejimi ordusuna ait bir helikopterin Ä°dlib kentine baÄŸlı Maret El Numan ilçesi ile Han Sebil beldesi arasındaki bir alana "teknik nedenle" düÅŸtüÄŸü ifade edildi. Muhalefet, açıklamada helikopterin iki pilotu ve diÄŸer beÅŸ kiÅŸilik ekibini ‘esir’ aldıklarını belirtti. Açıklamada, helikopterin Hama askeri havaalanından Ä°dlib bölgesindeki muhaliflerin olduÄŸu bölgeleri bombalamak amacıyla bölgede uçtuÄŸu kaydedildi.

Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi ise helikopteri El Kaide baÄŸlantılı Nusra Cephesi'nin ele geçirdiÄŸini duyurdu. Londra merkezli insan hakları örgütünün baÅŸkanı Rami Abdürrahman, "Bir rejim helikopteri Nusra'nın kontrolündeki Cebel üz Zaviye'ye inmek zorunda kaldı. Mürettebattan 4 kiÅŸi esir alındı. Helikopterdeki bir kiÅŸi de komÅŸu köydeki silahlı kiÅŸiler tarafından öldü" açıklamasını yaptı. 

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.