Sosyal Medya

Güncel

'Ya hep beraber var olacağız, ya da...'

Güngören Platformu, 22 Mart Pazar günü, "Ya hep beraber var olacağız, ya da teker teker yok olacağız" başlıklı bir panel düzenliyor. Panel saat 13.00'te başlayacak.



“Bizi bekleyenler var” ÅŸiarıyla yola çıkan Güngören Platformu, 22 Mart Pazar günü, "Ya hep beraber var olacağız, ya da teker teker yok olacağız" baÅŸlıklı bir panel düzenliyor. Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde saat 13.00'te baÅŸlayacak panelin konuÅŸmacıları arasında Abdullah Yıldız, Abdulmetin BalkanlıoÄŸlu, Alirıza Akgün, Prof.Dr. Burhanettin Can, Hıdır Kartal, Prof.Dr. Mehmet Okuyan ve Ramazan Kayan gibi önemli isimler bulunuyor.

Platformdan yapılan davette şu ifadelere yer verildi:

Zalimlerin zulmünü korkusuzca, küstahça ve acımasızca sergilediÄŸi ÅŸu zamanda mazlumlara el uzatması gereken, insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmet olan Müslümanların ümmet/cemaat olmak yerine dağılmış/parçalanmış olmaları, güçlerini birleÅŸtirip zalimin karşısında durmak yerine birbirleriyle didiÅŸip güçlerini/rüzgârlarını kaybetmiÅŸ olmaları, taassup hastalığından bir türlü kurtulamamaları ve ümmet olarak insanlığın dertlerine derman olamamaları hepimizin en büyük üzüntüsü ve utancıdır.

Üzerinde en çok düÅŸünülmesi gereken konunun, yani ana gündemimizin “Birlik” olması gerektiÄŸi günler yaşıyoruz. Ve Al-i Ä°mran Suresi, 103. ayetten birlik olmanın bizim için bir “lüks” deÄŸil “emir” olduÄŸu bilincine ulaÅŸmamız ÅŸarttır; “Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düÅŸmanlar idiniz. O, kalplerinizin arasını uzlaÅŸtırıp-ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeÅŸler olarak sabahladınız. Yine siz, tam ateÅŸ çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı. Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini böyle açıklar.

“Bizi bekleyenler var” ÅŸiarıyla yola çıkan Güngören platformu, bu dağılmışlığın/parçalanmışlığın sancısını çeken Müslümanların en azından bulundukları beldede birlik olabilme hedefiyle kurmuÅŸ olduÄŸu ve ÅŸimdilik 21 STK’nın desteklediÄŸi bir hayr hareketidir. Bundan önceki birleÅŸme ve zalimin karşısında tek vücut olup ortak tavır sergileme hareketlerimize bir yenisini ekliyoruz.

Hayalimiz; Farklı cemaat ve kuruluÅŸların kanaat önderlerini bir araya getirerek zalimin karşısında omuz omuza duruÅŸ sergilemek ve basit meselelerden ötürü birbirlerine kolayca mesafeler koyan müslümanların kalplerinin birbirine ısınmasına vesile olmak.

Bu düÅŸünceyle 7 kıymetli hocamızın konuÅŸmacı olarak katılacağı bir panel tertip ettik. "Ya hep beraber var olacağız, ya da teker teker yok olacağız" baÅŸlıklı panelimize;

* Abdullah Yıldız

* Abdulmetin Balkanlıoğlu

* Alirıza Akgün

* Prof.Dr. Burhanettin Can

* Hıdır Kartal

* Prof.Dr. Mehmet Okuyan

* Ramazan Kayan

hocalarımız konuşmacı olarak katılacaklar.

Adaletin tesisi, merhametin yayılması için birliÄŸe önem veren tüm Müslümanlar panelimize davetlidir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.