Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸan: Konu mankeni deÄŸilim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin mitingler düzenlemesini ve seçimlerde AKP’ye 400 milletvekili istemesini eleştirmesine yanıt olarak “Ben Cumhurbaşkanı olarak konu mankeni değilim." dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Denizli’de sivil toplum kuruluÅŸlarına hitap etti. ErdoÄŸan muhalefetin mitingler düzenlemesini ve seçimlerde AKP’ye 400 milletvekili istemesini eleÅŸtirmesine yanıt verdi ve ÅŸunları söyledi:

"CumhurbaÅŸkanı siyaset yapıyor' diyorlar. Ne demek o? Yani CumhurbaÅŸkanı siyasetin dışında olabilir mi? Siyasetle ilgili söyleyeceÄŸi hiç bir ÅŸey yok mu? Bunlar kendilerine göre konu mankeni arıyorlar. Ben CumhurbaÅŸkanı olarak konu mankeni deÄŸilim."

"Parlamenter sistem bekleme odasında"

ErdoÄŸan Türkiye’nin baÅŸkanlık sistemine geçmesi gerektiÄŸi yönündeki görüÅŸlerini tekrarladı ve mevcut parlamenter sisteminin kendisinin 10 AÄŸustos’ta seçilmesiyle dönüÅŸü olmamak üzere bekleme odasına alındığını savundu:

"10 AÄŸustos'ta CumhurbaÅŸkanının halk tarafından seçilmesiyle Türkiye'de bir dönem fiilen bitmiÅŸtir. Kimilerinin 1876'dan, kimilerinin 1924'den, bazılarının 1946'dan baÅŸlattığı parlamenter sistem, 10 AÄŸustos'ta bir daha geri dönüÅŸü olmamak üzere milletimiz tarafından bekleme odasına alındı. Bu bekleme ne kadar sürecek veya ne zamana kadar sürecek? Ya mevcut uygulamaya anayasal zemin kazandırılana kadar ya da bunun yerine yeni bir sistem ikame edilene kadar. Bunun kararı da 7 Haziran seçimlerinde verilecek"

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.