Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye'de 640 bin kişi kuşatma altında

Suriye'de kuşatma altında yaşayanların sayısının yaklaşık 640 bin civarında olduğu belirlendi



Suriyeli Amerikan Tıp DerneÄŸi'nin raporu, Suriye'deki iç savaÅŸta kuÅŸatma altında yaÅŸayanların sayısının yaklaşık 640 bin olduÄŸunu ortaya koydu.

Associated Press ajansının yayımlanmadan önce ulaÅŸtığı "YavaÅŸ Ölüm" baÅŸlıklı raporda, Suriye'de BM'nin tahmininden üç kat fazla, yaklaşık 640 bin 200 kiÅŸinin kuÅŸatma altında yaÅŸadığı bildirildi. Raporda, Suriye hükümetinin açlık, susuzluk ve tıbbi bakım eksikliÄŸinin neden olduÄŸu kuÅŸatma taktiklerinin büyük bölümünden sorumlu olduÄŸu belirtildi.

Gelecek hafta yayımlanacak raporda, IŞİD'in kullandığı kısa süreli kuÅŸatma taktiklerinin göz önünde bulundurulmadığı kaydedildi. Suriye'de kuÅŸatma altındaki bölgelerde görevli saÄŸlık çalışanlarını destekleyen ve kendisini tarafsız olarak nitelendiren dernek, bulgularını kapalı kapılar ardında yapılan toplantıda BM yetkililerine sundu.

Raporda, BM'nin tanıdığı 11 bölgenin yanı sıra 38 yerde daha halkın kuÅŸatma altında deÄŸerlendirilmesi gerektiÄŸi ifade edildi. Ä°nternetteki Syriaundersiege.org sitesinde de kuÅŸatma altındaki bölgelerde ölen 560 kiÅŸinin listesine ve bu kiÅŸilerden 345'inin fotoÄŸraflarına yer verildi. FotoÄŸraflarda, aşırı zayıf çocukların bulunduÄŸu da dikkati çekiyor.
DerneÄŸin BM yetkilileriyle yaptığı toplantıya Suriye'ye müdahaleyi öngören BM Güvenlik Konseyi tasarılarını veto eden Rusya ve Çin'in temsilcilerinin katılmadığı ifade edildi.

BM, Suriye'de insani yardımın ulaÅŸtırılmadığı, kuÅŸatma altındaki bölgelerde 212 bin kiÅŸinin yaÅŸadığını belirtiyor.
Suriye'de iç savaÅŸta 220 binden fazla kiÅŸi hayatını kaybederken, BeÅŸÅŸar Esad rejimi kuÅŸatma taktikleri kullandığını reddediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.