Sosyal Medya

Güncel

Kürtler çocuklarına Alman silahının adını veriyor

Bild gazetesi, Kürtlerin Almanya'nın IŞİD'e karşı Peşmerge güçlerine gönderdiği Milan füzelerini çocuklarına isim olarak verdiğini yazdı.



Bild gazetesinin internet sayfasında paylaÅŸtığı video haberde, Iraklı Kürtlerin oldukça etkili olan ve çok sayıda PeÅŸmerge'nin hayatını kurtardığı belirtilen Milan füzelerini çocuklarına isim olarak verdikleri aktarılıyor.

"BU SİLAH GELECEĞİMİZİ KURTARACAK"

Habere göre, Lana ve Saman Hawez çifti, çocuklarına Milan adını veren bir aile. "Milan PeÅŸmerge güçlerimizin savunması için önemli bir silah" diyen çift, "Milan adında silah olduÄŸunu duyduÄŸumuzda bu bizim için bir umut oldu. Bu silah belki geleceÄŸimizi kurtaracak. Almanlara ve Alman hükümetine teÅŸekkür ediyorum. Bu silahlar, biz Kürtler ve Kürdistan için büyük bir yardım" ifadelerini kullanıyor.

"MÄ°LAN FÜZELERÄ° ARADIÄžIMIZ SÄ°LAHLAR"

PeÅŸmerge Komutanı General Sirvan Barzani de Milan füzelerini övüyor. "Zırhlı araçlara karşı etkili olan Milan füzeleri, IŞİD'in tanklarına karşı tam da bizim aradığımız silahlar" diyen General Barzani, Milan füzelerinin binlerce PeÅŸmerge'nin hayatını kurtardığını belirtiyor.

"ETKÄ°LÄ° BÄ°R SÄ°LAH, KIZIMIZA ADINI VERDÄ°K"

Haberde, Muhammed Abdul Kahar Aziz ve Miriam Abdullah Awad çifti ise, "Milan'ı Almanya'dan aldık. Etkili bir silah, bu nedenle kızımıza Milan adını verdik. Almanya'ya teÅŸekkür ederiz. Milan büyüdüÄŸünde Almanların bize bu silahları gönderdiÄŸini ve bizi kurtardığını anlatacağım" sözlerine yer veriliyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.