Sosyal Medya

Güncel

Başbuğ: Barışa inanmıyorum

Eski Genelkurmay Başkanlarından Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, PKK Lideri Öcalan'ın çağrısını değerlendirdi.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın "Balyoz Operasyonu’nda kandırıldık" açıklamasını da deÄŸerlendiren BaÅŸbuÄŸ, "YaÅŸananlar Türk Milleti’nin gözü önünde yaÅŸandı. Önemli olan bu sözlerin arkasında hareket, eylem ve fiillerin olmasıdır" diye konuÅŸtu.

Bursa Kitap Fuarı’nda; ‘Nasıl Bir Türkiye’ adlı kitabını imzalayan Genelkurmay eski BaÅŸkanlarından Emekli Orgeneral Ä°lker BaÅŸbuÄŸ, gazetecilerin sorularını cevapladı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın Balyoz operasyonuyla kendisinin de kandırıldığı yönündeki açıklamaları deÄŸerlendiren Ä°lker BaÅŸbuÄŸ, “Türkiye’de söylenen sözlerin artık fazla önemi ve deÄŸeri olmadığını düÅŸünüyorum. Önemli olan bu sözlerin arkasında hareket, eylem ve fillerin olmasıdır. Sadece sözler bir anlam ve deÄŸer ifade etmiyor. Ayrıca tüm yaÅŸananlar Türk Milleti’nin gözü önünde yaÅŸandı. Ben Türk Milleti’ne güveniyorum. YaÅŸananları en iyi ÅŸekilde deÄŸerlendireceÄŸine yürekten inanıyorum” dedi.

"Barışa inanmıyorum"

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın PKK’ya kongre ve silah bırakma çaÄŸrısı yapması ile ilgili soruya BaÅŸbuÄŸ, “Bunu daha önce de çeÅŸitli vesilelerle ifade ettim. Ben silahların gölgesinde yapılan terör örgütüyle yapılan görüÅŸmelerden bir sonuç çıkacağına pek inanmıyorum” cevabını verdi.

‘Genel seçimlerde herhangi bir siyasi partiden aday olmayı düÅŸünüyor musunuz?’ sorusuna ise BaÅŸbuÄŸ, “Çok net ifade etmek istiyorum. Ben aktif siyasete girmeyi düÅŸünmüyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.