Sosyal Medya

Dünya

Avrupa: Türkiye'yi hayranlıkla izliyoruz

İstanbul’a gelen Avrupa Hazır Beton Birliği’nin Başkanı Tosterud "Türkiye’deki uygulamaları hayranlıkla izliyoruz" dedi.



Türkiye’nin inÅŸa ettiÄŸi 3. Havaalanı, 3. Köprü ve tüp geçit gibi projeler Avrupa’nın da ilgisini çekiyor. Avrupa Hazır Beton BirliÄŸi (ERMCO) hem yönetim kurulu toplantısını yapmak hem de dev projelerin yerinde incelemek için Ä°stanbul’a geldi.

Star'ın haberine göre, 3. Köprü ve 3. Havaalanı turu öncesi Türkiye Hazır Beton BirliÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanıYavuz Işık ile birlikte basınla buluÅŸan Avrupa Hazır Beton BirliÄŸi (ERMCO) BaÅŸkanı Stein Tosterud Türkiye'deki hazır beton sektörünün hızlı geliÅŸimini ve baÅŸarılı uygulamaları hayranlıkla izlediklerini söyledi.

'BÜYÜK PROJELERÄ°N ETKÄ°SÄ° VAR'

Tosterud son yıllarda Türkiye'de hızlı bir kalkınma gözlendiÄŸini belirterek ''Bu kalkınmada hayata geçirilen büyük projelerin de etkisi var. Ama ülkenin kalkınması önemli.Türkiye’de hazır beton sektörü de kalkınmaya ayak uyduruyor'' dedi. Türkiye Hazır Beton BirliÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Yavuz Işık ise hazır betonda Türkiye’nin Avrupa’da lider, dünyada ise 3. sırada yer aldığına iÅŸaret ederek sözlerine devam etti: Ä°nÅŸaat sektörü, Türkiye ekonomisinin lokomotifidir. Büyüyen ve geliÅŸen Türkiye’de birçok altyapı yatırımı yapılıyor.

'DÜNYANIN GÖZÜ TÜRKÄ°YE'NÄ°N ÜZERÄ°NDE OLACAK'

Dünya'nın en büyük havalimanı Türkiye’nin kalbinin attığı Ä°stanbul’da inÅŸa ediliyor. Üç katlı tüp geçit inÅŸaatı, 3. köprü gibi birçok yeni yatırım hayata geçiyor. Bütün bu geliÅŸmeler ise önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte hazır betonun en fazla kullanıldığı ülkelerden birinin Türkiye olacağını gösteriyor. Hem dünyanın hem de Avrupa'nın gözü bizim üzerimizde olacak. Işık, Avrupa Hazır Beton BirliÄŸi’nin 3 yılda bir düzenlenen kongresinin 4-5 Haziran 2015 tarihlerinde Ä°stanbul’da düzenleneceÄŸini de belirterek ''YoÄŸun çalışmalar neticesinde kongreyi 20 yıl sonra Türkiye’ye kazandırdık. 250'si yabancı 400 katılımcı gelecek'' dedi.

BETONUN ÖMRÜ 150 YILA ÇIKARILDI

Yavuz Işık betonda yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucunda betonun ömrünün uzadığını söyledi. Işık, ''Betonun 50 yıllık ömrü çeÅŸitli kimyasal katkı maddeleriyle ÅŸimdi 150 yıla kadar çıktı'' dedi. Işık konut sektöründe yaÅŸanan 'balon' tartışmaları konusunda ise ''Ä°nÅŸaatta abartılı büyüme yok. Türkiye son yıllarda ortalama yüzde 4.5 büyürken inÅŸaat sektöründeki büyüme bu ortalamanın altında kaldı'' diye konuÅŸtu. Işık bundan sonraki süreçte konut satışlarında aÅŸağı yönlü trend beklemediÄŸini de belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.