Sosyal Medya

Güncel

'Kendi hissi beyanlarıdır'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm sürecinde izleme heyeti kurulmasından haberdar olmadığını, buna olumlu bakmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi.



BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın açıklamalarıyla ilgili ÅŸunları söyledi:

 

"Çözüm süreci konusunda bugüne kadar atılan adımların bir noktası da Ä°zleme Heyeti'nin oluÅŸrutulmasıdır. Hükümetimiz bunu uygun görmektedir. Kimin hangi görevleri yapacağı konusunda bir yol haritamız mevcuttur. Ülkeyi yöneten hükümettir, sorumluluk da hükümettedir."

 

"CumhurbaÅŸkanı her ÅŸeyi çok iyi bilmektedir"

"Bugün yapılanlardan, yarın geleceÄŸimiz noktadan sayın CumhurbaÅŸkanımızın habersiz sayılması mümkün deÄŸildir, her ÅŸeyi çok iyi bilmektedir. Milli Güvenlik Kurulu ne zaman emretmiÅŸse kendisine bilgi sunulmaktadır. Çözüm sürecinde aktör olan bakan arkadaÅŸlarımız tarafından kendilerine arz edilmektedir."

''Bundan hoÅŸlanmadım, hoÅŸuma gitmedi, soÄŸuk veya sıcak karşıladım'' beyanları kendi hissi beyanlarıdır. Sorumluluk hükümetin üstündedir, bunları kendi özgün düÅŸünceleri olarak kabul edebiliriz."

"Kendisini yıpratabilir"

"Sayın CumhurbaÅŸkanımızın bu konuÅŸmaları eleÅŸtirilere yol açabilir, üzülebilir, yıpranabilir sayın CumhurbaÅŸkanımız. CumhurbaÅŸkanımızın böyle konuÅŸması hatta hükümetimizi eleÅŸtiriyor noktaya gelmesi elbette hükümetimizi de yıpratabilir. Sayın cumhurbaÅŸkanımızı çok sevdiÄŸimiz için bu konuÅŸmaları hükümetimiz adına deÄŸil ama kendisini yıpratabilir diye düÅŸünüyoruz."

Kaynak: Al Jazeera 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.