Sosyal Medya

Coğrafyamız

Aliyev: Dünya siyasetinde ikiyüzlülük hakim

İlham Aliyev, dünya siyasetinde ikiyüzlülük, çifte standartlar, ayrımcılık, ırkçılık, İslamofobi, yabancı düşmanlığı hakim dedi



Ülkesinde nevruz bayramı törenleri açılışında konuÅŸan Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliev, dünya siyasetinde ikiyüzlülüÄŸün hakim olduÄŸunu buna karşılık Azerbaycan’ın bağımsız bir politika izlediÄŸini söyledi.

Aliyve, “Bizim için bağımsızlık büyük hazine, büyük deÄŸerdir. Halkımız yüzyıllar boyunca diÄŸer devletler ve imparatorlukların parçası olarak yaÅŸadı. Ancak biz kendi kimliÄŸimizi korumayı baÅŸardık. Her ÅŸeyden önce milli deÄŸerlerimizi, bayramlarımızı, festivallerimizi, edebiyatımızı, sanatımızı, anadilimizi koruduk” dedi.

Aliyev yine, “Azerbaycan’da bütün özgürlükler bulunuyor. Ülkemizde özgür bir toplum oluÅŸturduk. Herkes özgürdür. Özgür basınımız var. Ä°nternet üzerinde herhangi bir kısıtlama bulunmuyor, ücretsiz internet var. Toplantı özgürlüÄŸünü koruyoruz. Bazı ülkelerin aksine bizde vicdan ve din özgürlüÄŸü var” dedi.

Azeri lider bunun yanı sıra uluslararası siyaset alanında ülkesine haksızlık yapıldığını, ÅŸu an Azerbaycan'ın bir kısmının Ermeni iÅŸgali altında olduÄŸunu bazıların bunu görmezden geldiÄŸini de belirtti.

Aliyev “Ne yazık ki, dünya siyasetinde bugün, uluslararası hukuk deÄŸil ikiyüzlülük, çifte standart, ayrımcılık, ırkçılık, Ä°slamofobi ve yabancı düÅŸmanlığı hakim. Bunlar bugünün gerçekleridir. Bu nedenle, biz her zaman vatanımızı savunmaya hazır olmalıyız. Azerbaycan küçük bir ülkedir ama kendini savunacak güçtedir” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.