Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş: Mektup barışın yol haritası olacak

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Yarın Diyarbakır nevruzunda okunacak mektup barışın ilanı değil barışın yol haritasıdır. Barışa nasıl gideceğimizi gösterecek” dedi.



Van'da yapılan Nevruz kutlamalarında konuÅŸan HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, burada yaptığı konuÅŸmada özgürlük ve barış mücadelesinin çok önemli aÅŸamaları geçtiÄŸini söyledi.

Yarın Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında okunacak olan Öcalan'ın mektubuna deÄŸinen DemirtaÅŸ, ÅŸunları söyledi:

“Yarın Diyarbakır nevruzunda okunacak mektup barışın ilanı deÄŸil barışın yol haritasıdır. Barışa nasıl gideceÄŸimizi gösterecek. Benim bütün ricam isteÄŸim eÄŸer bizler birbirimizden uzak durarak, kaygıyla korkuyla birbirimize yaklaÅŸarak Karadeniz DoÄŸudan korkuyor, Trakya Akdeniz’den korkuyor, Ä°ç Anadolu Egeden korkuyor ÅŸeklinde bir duyguyu ortadan kaldırmak istiyorsak. Barışın yol haritasına sahip çıkmalıyız.  Mezheplerimizden inanç kimlik anadillerimizden dolayı birbirimizi asla hor görmeyeceÄŸiz. Bunu devletten de beklemeyelim. Devletin ne yaptığı belli devlete kalsa bizi paramparça edip bizi düÅŸman edecektir. Bunların hepsi büyük tuzaklardır. Bu tuzaÄŸa düÅŸmeyeceÄŸiz.”

"Hepimize büyük sorumluluk yükleyecek"

“Bizlere düÅŸen, barış ve özgürlüÄŸe hasret kalmış, barış ve özgürlük hasretiyle yanıp tutuÅŸan bütün yüreklere düÅŸen ÅŸey ise o mesaja sıkı sıkı sahip çıkmak, baÄŸlı kalmak olacaktır. O mesaj eminim ki barış umutlarını bir kez daha güçlendirecektir. Ä°nanıyorum ki silahların susması, demokratik siyasetin güçlenmesi için hepimize büyük sorumluluk yükleyecektir. Biz ÅŸimdiden o sorumluluÄŸun altına giriyoruz. Åžimdiden Van’da ilan ediyoruz. Barış mesajı baÅŸ göz üstüne. SorumluluÄŸumuz neyse yerine getireceÄŸiz.”

Kendileri için barışın, sadece silahların susması veya gömülmesi anlamına gelmediÄŸini söyleyen DemirtaÅŸ, “Elbette silahların susması çok önemlidir. Akan kanın durması, anaların gözyaÅŸlarının dinmesi de elbette önemlidir. Fakat bu tek başına barış deÄŸil. Silahların susması, silahların devre dışı kalmasından sonra yapılacak çok ÅŸey var. Bu ülkenin, bütün ezilenlerin demokrasiye, özgürlüÄŸe ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.  

Yapılan konuÅŸmaların ardından kalabalığın dağılması esnasında güvenlik güçleri ve bir grup arasında kısa süreli arbede yaÅŸandı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.