Sosyal Medya

Güncel

MHP'de Nevruz günü kurultay

MHP’nin 11’nci Olağan Büyük Kurultayı 21 Mart Cumartesi günü Ankara’da yapılacak. MHP yönetimi 21 Mart tarihini ise özellikle seçti, Nevruz ve bahar bayramı olarak kutlanan bugün aynı zamanda Türklerin Ergenekon’dan çıktığı gün olarak biliniyor. Kongrede genel başkanlık seçiminin yanı sıra partinin yetkili organları için de seçim yapılacak.



MHP’nin 11’nci OlaÄŸan Büyük Kurultayı yarın Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak. Kurultayda genel baÅŸkanlık seçiminin yanı sıra partinin yetkili organları için seçim yapılacak. Bin 232 delegenin kongreye katılması bekleniyor.

Genel baÅŸkanlık seçiminde MHP lideri Devlet Bahçeli’nin karşısına güçlü bir rakip çıkması beklenmiyor. MHP eski Yozgat Milletvekili Mesut Türker genel baÅŸkanlığa aday olduÄŸunu açıkladı ancak MHP tüzüÄŸüne göre genel baÅŸkanlık seçimine katılabilmek için en az 40 delegenin imzasıyla aday gösterilmek gerekiyor. MHP lideri Devlet Bahçeli 1997’den beri MHP’nin başında bulunuyor, Bahçeli 6 Temmuz 1997’de yapılan MHP 5’nci OlaÄŸanüstü Kurultay’ında  Genel BaÅŸkan seçilmiÅŸti.

Nevruz günü kurultay  

MHP yönetiminin kurultay günü için seçtiÄŸi tarih ise anlamlı. MHP yönetimi 21 Mart gününü özellikle seçti. Nevruz, yani bahar bayramı olarak da kutlanan bugün aynı zamanda ‘Türklerin Ergenekon’dan çıktığı' tarih olarak da biliniyor. Kongrede bu güne iliÅŸkin özel mesajların da verilmesi bekleniyor.  

MHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Åžefkat Çetin MHP kongresi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada “ MHP Büyük Kurultayı milli iktidarın müjdecisidir. Cumhura baÅŸ olamayanlar Ä°mralı’ya yoldaÅŸ oluyorlar. Ankara’daki kurultayımızda tutuÅŸturduÄŸumuz Nevruz ateÅŸine hiçbir ihanet ÅŸebekesi dayanamaz” dedi.  

'Bizimle yürü Türkiye' 

Kurultayın sloganı ise ' Bizimle yürü Türkiye' olacak. Kurultay için hazırlanan tanıtım afiÅŸlerinde de bu slogan kullanılıyor. MHP kurultayında ayrıca seçim kampanyası ÅŸarkılarının da tanıtımı da yapılacak. 

Kaynak: Al Jazeera ve Anadolu Ajansı 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.