Sosyal Medya

Dünya

Hollandalı ırkçı Wilders, Pegida gösterisinde konuşacak

Hollandalı İslam düşmanı ve ırkçı Wilders'in 13 Nisan'da yapılacak Dresden'deki Pegida gösterisinde konuşma yapacağı bildirildi.



Almanya'nın Saksonya Eyaleti baÅŸkenti Dresden'de her Pazartesi yapılan gösterilerden birine Hollandalı Ä°slam düÅŸmanı 'Özgürlük Partisi' BaÅŸkanı Geert Wilders'in konuÅŸmacı olarak çaÄŸrıldığı, danışmanı Paul Belien tarafından onaylandı.

Daha önce Paskalya bayramının kutlandığı Pazartesi günü Dresden'e gelmesi beklenen Ä°slam düÅŸmanı Wilders'in bir hafta sonra, yani 13 Nisan Pazartesi günü Pegida gösterisine katılarak bir konuÅŸma yapacağı bildirildi.

Pegida BaÅŸkanı Lutz Bachmann, Wilders'in gelmesinden büyük bir ÅŸeref duyduklarını, o gün gösteriye 30 bin kiÅŸinin katılmasını beklediklerini söyledi. Bachmann, Paskalya bayramı günü 6 Nisan'da da bir gösteri yapacaklarını ve gösteride Dresden Belediye BaÅŸkanlığı için adaylarını tanıtacaklarını belirtti.

Wilders, Dresden'deki gösteriye katılacağı için sevindiÄŸini, Avrupa'nın Ä°slamlaÅŸmasına karşı çıkarak, batı kültür ve kimliÄŸinin deÄŸerlerine sahip çıkan bu insanları desteklemekten büyük bir memnuniyet duyduÄŸunu söyledi. Wilders, daha önce de Ocak ayında Dresden'deki Ä°slam düÅŸmanı gösteriye bir selamlama konuÅŸması göndererek hareketi desteklediÄŸini bildirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.