Sosyal Medya

Önce tank şimdi de elektrikli otobüs

Savunma sanayiinin önemli kurumu ASELSAN, silah sanayii için geliştirdiği elektrikli motor sistemini sivil hayata uygulayacak. Bu kapsamda elektrikli otobüs üretecek kurum, duraklarda şarj olan bir teknolojiyi hizmete sokacak. Uygulamanın ilk etabı Elazığ Belediyesi ile başlayacak.



ASELSAN, savunma sanayiinin geliÅŸtirilmesi çalışmalarına paralel olarak sivil kurumlara teknoloji üretmeye baÅŸlayacak. Kurum yeni nesil teknolojileri farklı alanlarda hizmete sokacak. Kurum bu kapsamda güvenlik, enerji, ulaşım, trafik otomasyon gibi katma deÄŸer oluÅŸturacak sivil hayata yönelik projelere de öncülük edecek. Ä°lk olarak silah sanayii için geliÅŸtirilen elektrikli motorlar sivil hayata uyarlanacak. Bu kapsamda TEMSA otobüs firmasının elektrikli otobüsleri için akü, elektrik motoru geliÅŸtirildi.
ASELSAN ELEKTRÄ°KLÄ° OTOBÜS ÜRETECEK
ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yeni kurulan “Radar ve Elektronik Harp Merkezi'ni basın mensuplarına gezdirdi. Eken burada kurumun çalışmalarına iliÅŸkin çarpıcı açıklamalarında bulundu.Teknolojinin artık elektrikli araca doÄŸru gittiÄŸini dile getiren Eken, geleceÄŸin aracının elektrikli arabalar olacağını söyledi. Aselsan olarak da silah sanayi için geliÅŸtirilen elektrikli motor, çekiÅŸ sürücü sisteminin motorlarını elektrikli araçlar için uyarlanabilecek hale getirdiklerini anlatan Eken, elektrikli otobüs konsepti üzerinde çalışıyoruz. Eken, “Otobüs elektrikli motor sunucu ve kontrolleri ile aküyü geliÅŸtirebiliyoruz. Bu alanda TEMSA otobüs firması ile ön anlaÅŸma saÄŸladık. Elektrikli otobüs konusunda Elazığ Belediyesi çok teÅŸvik yaptı o nedenle ilk örneÄŸini Elazığ Belediyesi ile yapacağız. Otobüslerin yolcu indirip bindirdikleri esnada duraklarda ÅŸarj olmasını saÄŸlayacağız”
diye konuÅŸtu.
4G BAZ Ä°STASYONU TAMAMLANDI
4G baz istasyonu Savunma Sanayii MüsteÅŸarlığı'nın desteÄŸi ile süren bir proje olduÄŸunu belirten Eken, NetaÅŸ ve Argela firmaları ile milli bir 4 G baz istasyonunun son modeli olan LT Advance'ı geliÅŸtirdiklerini söyledi.
İntiharların kurumla ilgisi yok!
ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken, ASELSAN personeli arasındaki intihar vakalarına iliÅŸkin, “Bu arkadaÅŸlarımızın baÅŸlarına, yaptıkları iÅŸten dolayı birÅŸey gelme ihtimali olmadığını düÅŸünüyorum. Böyle bir ÅŸeyin olmadığını açıkça söyleyebilirim” dedi. Eken “Burada deÄŸiÅŸik vakalar var. Bunların adli boyutuyla ilgili herhangi bir yorum yapmamız mümkün deÄŸil. Adli delilleri bilmiyoruz, bilsek de yorumlayabilecek yetkinliÄŸimiz yok. Savcılığa intikal etmiÅŸ konular için 'ÅŸöyledir, böyledir' dedi. Eken, “ASELSAN'da çalışırken intihar eden 3 kiÅŸi var” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.