Sosyal Medya

Coğrafyamız

Uyanamayan köy

Kazakistan'ın Rusya sınırındaki Kalaçi köyü esrarengiz bir uyku hastalığına yakalandı. Köylüler iki yıldır sürekli uyukluyor, zor uyanıyor. Köyde üç gün yarı uyanık gezenler var.



Kazakistan'ın Rusya sınırındaki Kalaçi köyü esrarengiz bir uyku hastalığına yakalandı. Köylüler, sürekli uyukluyor, zor uyanıyor, halüsinasyon görüyor. Ayrıca köyde yaÅŸayanlar baÅŸ dönmesi, denge sorunları, ÅŸuur kaybından da ÅŸikayetçi. Bazı köylüler ise üç gün yarı uyanık yarı uykulu kalabildiklerini söylüyor. 

2 yıldır süren bu rahatsızlıkların nedeni tam olarak bilinmezken, Rus Tomsk Politeknik Üniversitesi'nden Prof Dr. Leoind Rikanov, tüm köyü ekisi altına alan rahatsızlıkların biribirinin aynı olduÄŸunu, hemen hemen herkeste görüldüÄŸünü söyledi.

Prof. Dr. Rikanov'a göre, Mart 2013'ten beri köyde görünen 'uyku ve sersemlik' halinin yakınlardaki Sovyetlerden kalma uranyum madeninde kaynaklanması kuvvetle muhtemel. Rus akademisyen madenden yayılan radon gazının köylüleri etkilemiÅŸ olabileceÄŸini ihtimalini vurguladı.

Kaynak: Kazakhaber, Metro 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.