Sosyal Medya

Güncel

DaÄŸdan indi evlendi, BaÅŸbakan tebrik etti

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden PKK'ya katılan, ardından Kobani'de yaralandıktan sonra evine dönen Ramazan Toy evlendi. Başbakan Davutoğlu, Toy ailesini düğün töreninde telefonla arayarak tebrik etti.



PKK'dan ayrılan Ramazan Toy, Siverek’te Esmerçayır Mahallesi'nde bir düÄŸün salonunda düzenlenen törenle Cemile Kürkçi ile evlendi. Törene katılan AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, BaÅŸbakanlık BaÅŸmüÅŸaviri Sevinç Alkan Özcan, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal çifti kutladı.

Çifte BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ve kendisi adına birer altın bilezik takan Zeynep Karahan Uslu, daha sonra telefonla aradığı BaÅŸbakan DavutluoÄŸlu ile Toy ailesini görüÅŸtürdü. BaÅŸbakan DavutoÄŸlu ile telefonda görüÅŸen damat Ramazan Toy ile gelin Cemile Kürkçi, mutluluklarını dile getirdi.

Anne Güleser Toy ile de konuÅŸan DavutoÄŸlu, anneden oÄŸluna iyi bakmasını istedi. Anne Toy ise DavutoÄŸlu'ndan daÄŸda ve cezaevinde bulunan gençlerin bir an önce ailelerine kavuÅŸmalarını ve barış sürecinin bir an önce tamamlanmasını istedi.

Çiftin nikah ÅŸahitliÄŸini yapan Zeynep Karahan Uslu ile Kaymakam Erkal, davetlilerle bir süre halay çekti.

"Ramazan çözüm sürecinin sembol ÅŸahsiyetlerinden biri olacak"

Törenin ardından konuÅŸan milletvekili Karahan Uslu, Ramazanın Toy'un hikayesinin çözüm sürecinin hikayesini yansıttığını söyledi.

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nun çözüm sürecinin lider ÅŸahsiyeti olduÄŸunu ifade eden Karahan Uslu, ÅŸöyle devam etti:

"Ramazan kardeÅŸimiz çözüm sürecinin, birgün gelecek sembol ÅŸahsiyetlerinden biri olarak hatırlanacak. Ramazan'ın hikayesi çözümün hikayesi aslında. Bir milletin çözümü ve barışı nasıl sahiplendiÄŸinin somut göstergelerinden biri oldu. Bu anlamda da Sayın BaÅŸbakanımız tebrik ve taktirlerini ifade etti.''

Kaynak: AA ve DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.