Sosyal Medya

Güncel

Devlet Bahçeli 'Devletbey' adında vakıf kurdu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kendi ismini taşıyan ve kısa adı "Devletbey" olan bir vakıf kurdu.



Merkezi Ankara olan vakfın mal varlığı 60 bin lira olarak gösterildi. Vakfın mütevelli heyeti Devlet Bahçeli, Ä°smail Faruk Aksu, Ä°zzet Ulvi Yönter, Murat Fettah Soylu, Ä°smail Özdemir’den oluÅŸtu.

VAKFIN KURULUÅž AMACI

Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 11 Mart 2015 tarih kararıyla kuruluÅŸu tescil edilen Devlet Bahçeli Vakfı’nın amacı; "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluÅŸ felsefesi temelinde ülkenin ekonomik, sosyal, siyasi, kültür, saÄŸlık ve eÄŸitim hayatının geliÅŸtirilmesine, milli birlik ve bütünlüÄŸün pekiÅŸtirilmesine, insan hak ve özgürlüklerinin, demokrasi kültürünün yaygınlaÅŸtırılmasına, toplumda milli ve ahlaki deÄŸerlerin hâkim kılınmasına, her alanda yardımlaÅŸma ve dayanışma duygusunun güçlenmesine katkı saÄŸlamak; muhtaç ve hastalara yardım etmek, baÅŸarılı ve ihtiyaç sahibi öÄŸrencileri desteklemek, gençliÄŸin Türk varlığına ve Türk milli ülküsüne baÄŸlı evrensel düzeyde iddia sahibi olarak yetiÅŸmesine destek olmak" ÅŸeklinde açıklandı.

Vakfın sona ermesi halinde mal ve hakları Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik AraÅŸtırmalar Vakfı’na (TASAV) devredilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.