Sosyal Medya

Güncel

Obama daha tebrik etmedi ama...

Terör devleti İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin, ABD’nin en büyük dostu olduğunu savundu.



Terör devleti Ä°srail'de önceki gün yapılan genel seçimlerde 30 milletvekili çıkararak birinci parti olan Likud Partisi lideri Netanyahu, Amerikan NBC News’e verdiÄŸi mülakatta, "ABD’nin Ä°srail’den büyük, Ä°srail’in de ABD’den büyük dostu yok" dedi.

Netanyahu, ABD BaÅŸkanı Barack Obama’nın, seçim zaferini kutlamak için henüz aramamasına raÄŸmen iki ülke arasındaki iliÅŸkilerin hala güçlü olduÄŸunu iddia etti.

Netanyahu, seçim zaferini kutlamak için Obama’nın kendisini henüz aramadığını ancak çok yakında konuÅŸacaklarından emin olduÄŸunu söyledi.

Tamamı perÅŸembe akÅŸamı yayınlanacak mülakatta Netanyahu ayrıca, "Birlikte çalışacağımız birçok alan var. ABD ve Sayın BaÅŸkan'la çalışacağız. Çünkü bundan baÅŸka bir alternatifimiz yok" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Netanyahu'nun geçen haftalarda ABD Kongresi’nde, Ä°ran’la yürütülen müzakereler hakkında konuÅŸması ve Ä°srail'deki seçimlerden önce "Filistin devletini engelleyeceÄŸi" sözü vermesinin ardından iki ülke arsındaki iliÅŸkiler gerilmiÅŸti.

Terör devleti Ä°srail'de dün gerçekleÅŸtirilen erken genel seçimlerde Netanyahu'nun Likud Partisi seçimlerde en fazla oyu almıştı. Açıklanan son verilere göre, Likud'un 30 koltuk kazandığı seçimde, Ä°ÅŸçi Partisi lideri Ä°zak Herzog ve Hatnuah partisi lideri Tzipi Livni'nin eÅŸ baÅŸkanlığındaki merkez solu oluÅŸturan "Siyonist Birlik" 24, BirleÅŸik Arap Listesi ise 14 koltuk elde etti.

Terör devleti Ä°srail'de hükümet kurmak için 120 sandalyeli Ä°srail meclisi Knesset'te 61 koltuÄŸa sahip olmak gerekiyor. Sandıktan çıkan sonuçlara göre,hiçbir parti tek başına hükümeti kuracak çoÄŸunluÄŸu yakalayamadığı için yeni hükümetin de bir koalisyondan oluÅŸması bekleniyor.

Likud'un seçimlerden birinci çıkması ve saÄŸcı partilerin mecliste çoÄŸunluÄŸu elde etmesinin ardından, ülkeyi, Netanyahu liderliÄŸinde "SaÄŸcı Siyonist" hükümetin beklediÄŸi öngörülüyor.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.