Sosyal Medya

Dünya

Gürcü savaşçılardan Rusya'ya gözdağı: İntikamı alacağız

Ukrayna'da Rusya yanlısı ayrılıkçı güçlere karşı çok sayıda Gürcü savaşçı Ukrayna saflarında bulunurken, savaşçılar Rusya'ya meydan okuyarak intikam yemini ediyor.



Rusya ile mücadele etmek için cepheye geldiklerini söyleyen Gürcü savaÅŸçılar,Gürcistan ve Ukrayna'nın ortak düÅŸmanı olduÄŸuna inandıklarıRusya'dan aynı zamanda Abhazya ve Osetya savaÅŸlarının intikamını almak istiyor.

Ukrayna'nın doÄŸusunda geçen yıl bahar aylarında merkezi yönetime karşı önce barışçıl protestolara, ardından silahlı eylemlere baÅŸlayan ayrılıkçı güçlerin Rusya tarafından desteklenmesi özellikle Gürcistan'da dikkatle izleniyor.

Rusya'nın Gürcistan'daki ayrılıkçı hareketlere destek vererek önce Abhazya, sonra da Güney Osetya'yı fiilen ülkeden ayırmasını kabullenemeyen bazı Gürcü milliyetçiler, aylardır Ukrayna'nın doÄŸusunda ordu saflarında savaşıyor.

Gürcü savaÅŸçılar, "kendi ülkelerini koruyabilmek adına Rusya'yı Ukrayna'da durdurmak gerektiÄŸine" inanıyor. Rusya'ya karşı "kin ve intikam" hislerini de gizlemeyen savaÅŸçılar, amaçlarını Donetsk'te kendilerine ulaÅŸan AA muhabirine anlattı.

TECRÜBELÄ° GÜRCÜ SAVAÅžÇILAR CEPHEDE

"Gürcü Lejyonu" adlı silahlı grubun kurucusu ve komutanı MamuÅŸa MamulaÅŸvili, 10 aydır bölgede faaliyet gösterdiklerini anlattı. Zaman zaman Kiev'de ama genellikle cephe hattında bulunan MamulaÅŸvili, "Rus ordusunun tadını kaçıracak kadar savaÅŸçımız var" dedi.

Lejyondaki savaÅŸçıların sayısı ve donanımları hakkında ayrıntılı bilgi vermeye yanaÅŸmayan MamulaÅŸvili, bu kiÅŸilerin Luhansk'tan güneydeki Mariupol'a kadar Ukrayna ordusunun çeÅŸitli tabur ve bölüklerinde konuÅŸlandığını belirtti. MamulaÅŸvili, "Bunlar tecrübeli savaÅŸçılar. Abhazya ve Osetya savaşından tecrübesi olanlarımız, uzmanlıkları nedeniyle Ukrayna ordusuna eÄŸitim verenlerimiz var" diye konuÅŸtu.

Gürcü komutan, savaÅŸçıların Gürcistan ordusuyla herhangi bir bağı olmadığını vurguladı.

Åžu ana kadar çatışmalarda Aleko GrigolaÅŸvili ve Tamaz SukhiaÅŸvili adlı iki Gürcü savaÅŸçının hayatını kaybettiÄŸini belirten MamulaÅŸvili, cepheye geldiklerinde ilk altı ay ailelerinden maddi yardım aldıklarını, daha sonra Ukraynalı gönüllülerin kendilerine yardım etmeye baÅŸladığını söyledi.

''EN BÜYÜK AMAÇ RUSYA'DAN Ä°NTÄ°KAM ALMAK''

AA muhabiri, Donetsk'teki Sçatiya kasabasında konuÅŸlu ordu birliklerinden Aidar Taburu'nda bulunan Gürcü savaÅŸçılarla da görüÅŸtü.

Gürcü savaÅŸçılardan Roman Dvalidze, doÄŸuda savaÅŸ baÅŸlar baÅŸlamaz bölgeye geldiÄŸini söyledi. "Ukrayna'ya Rusya karşısında savaÅŸmasına yardım ediyoruz" diyen Dvalidze, bu iÅŸi gönüllü yaptığını dile getirdi. Kendileri hakkında "paralı savaÅŸçılar" denmesine tepki gösteren Dvalidze, "Bir kuruÅŸ bile ücret almıyoruz. Biz gönüllü savaÅŸçılarız. Buraya vatanseverleri, Rusya'dan intikam almak isteyenleri topladık. Burada ÅŸansımız varken deÄŸerlendirmek istedik" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.