Sosyal Medya

Güncel

Cemil Bayık'tan Erdoğan'a ağır sözler

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, Erdoğan için 'çakal' demenin yanı sıra, Cumhurbaşkanı'nın tımarhaneye kapatılmasını da söyledi.



KCK Yürütme Konseyi EÅŸ BaÅŸkanı Cemil Bayık, Kürt sorununun çözümünü önüne koymayan hiçbir politikacının geleceÄŸinin olmadığını öne sürerek, "Zaten bu nedenle ErdoÄŸan'ın siyaset döneminin sonuna gelinmektedir. Artık beklenti yaratıp oyalama politikası teÅŸhir olmuÅŸtur. Bu politika karaya vurmuÅŸtur. Ya Kürt sorununda adım atacaktır ya da gidecektir" dedi.

ERDOÄžAN'IN ZÄ°HNÄ°YETÄ°NÄ°N DIÅžA VURUMU

KCK Yürütme Konseyi EÅŸ BaÅŸkanı Cemil Bayık, Azadiya Welat Gazetesi'nde bugün yayımlanan makalesinde, CumhurbaÅŸkanı R. Tayyip ErdoÄŸan'ın "Neyiniz eksik?" ve "Kürt sorunu yoktur" sözlerini deÄŸerlendirdi. AK Parti hükümetinin iktidara geldiÄŸi ilk zamanlarda ErdoÄŸan'ın "DüÅŸünmezseniz Kürt sorunu yoktur" sözlerini hatırlatan Bayık, "ErdoÄŸan, ÅŸimdi ise 'düÅŸünseniz de düÅŸünmeseniz de Kürt sorunu yoktur' dedi. Bu, ne seçim propagandasıdır, ne milliyetçi oyları almak için sarf edilmiÅŸ sözlerdir; tamamen bir zihniyetin dışa vurumudur" iddiasında bulundu.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a 'Tayyip' diye hitap eden Bayık, "Tayyip'e göre Kürt sorunu yokmuÅŸ da her toplumsal kesim gibi Kürt kökenli vatandaÅŸların sorunları varmış! Sanki kırk yıllık büyük çatışma ve Kürt halkının büyük bedeller ödeyerek ayaÄŸa kalkması normal bir sorunmuÅŸ gibi!" dedi.

40 YIL DAHA ÇATIÅžIRIZ TEHDÄ°DÄ°

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasını "yavan, basit ve seviyesiz" olarak deÄŸerlendiren Bayık, "Bu konuÅŸmayı yapan ne Türkiye'yi ne de Kürt sorununu anlamıştır. Nitekim Kürt sorununu anlayamadığı için sorununun özünü deÄŸiÅŸtirmeyen ÅŸeyler dışında ÅŸimdiye kadar ciddi bir adım atmamıştır. Sadece çözüm beklentisi yaratmış, ancak toplumun beklentisini karşılamamıştır. Dolayısıyla toplumu aldatmış, topluma hakaret yapmıştır" diyerek çözüm sürecinde gelinen noktayı görmezden geldi.

Bayık, "Åžimdi ErdoÄŸan herkesin Kürt sorununu kabul ettiÄŸi ve çözümünü beklediÄŸi bir dönemde bu lafları ediyor. Toplumda bu yönlü oluÅŸan bilinci çarpıtmaya ve suyun akışını tersine çevirmeye çalışıyor. ErdoÄŸan artık herkesin güleceÄŸi bir konuÅŸmayı niye yapıyor? Gerçekten de sadece Kürtler deÄŸil, Türkiye toplumu da, aydınları da, yazarları da, siyasetçileri de bu konuÅŸma karşısında ÅŸaÅŸkın durumda. Çünkü bu zihniyet çatışmasızlığın olduÄŸu ve Kürt sorununun çözümünün gündemleÅŸtiÄŸi ortamda söylenmiÅŸtir. Bu kafa kırk yıldır süren çatışmayı bir kırk yıl daha sürdürme kafasıdır" sözleriyle tehdit etmekten de geri durmadı.

ERDOÄžAN TIMARHANEYE KAPATILMALI

Kürt toplumunun bilinç düzeyi, özgür ve demokratik yaÅŸam karşısındaki ısrarı karşısında ErdoÄŸan'ın söylemlerinin baÅŸka bir anlama gelmediÄŸini ifade eden Bayık, "Bir zamanlar Rauf Tamer klasik devlet anlayışında olanlar için 'o kafa' diyordu. Ä°ÅŸte Rauf Tamer'in 'o kafa' dediÄŸi kafa tam da ErdoÄŸan'ın kafasıdır. ErdoÄŸan'ın bu sözleri için o kadar çok ÅŸey söylenebilir ki! Hatta Türkiye halklarının toplumsal saÄŸlığı açısından Tayyip ErdoÄŸan tımarhaneye bile kapatılmalıdır denilebilir. Çünkü Tayyip ErdoÄŸan toplumun aklıyla oynamaktadır" diye yazdı.

BAÅžKAN OLURSA...

Bayık yazısında, "Türkiye'nin en temel sorununda bu kadar gayri ciddi yaklaÅŸan bir CumhurbaÅŸkanı kadar tehlikeli bir ÅŸey olamaz. Bunu söyleyen birisi BaÅŸbakan ve CumhurbaÅŸkanlığını hak etmemiÅŸtir. Böyle birisi BaÅŸkan olursa vay Türkiye'nin haline! Herhalde Türkiye'yi Hitler ve Enver PaÅŸa gibi sonu felaket olan maceralara sürükler" diyerek uyarıda bulundu.

ERDOÄžAN 'ÇAKAL' KARAKTERLÄ°

ErdoÄŸan'ın cesareti ve iradesinin olmadığına iÅŸaret eden Bayık, "Bir zamanlar Ä°talyanlara yakıştırılan 'çakal' karakterinde bir politikacıdır. Zayıf gördüÄŸünde, fırsatı bulduÄŸunda çullanan, ama karşısında gücü gördüÄŸünde yelkenleri indirip kaçan ve ortamı güçlülere bırakan bir politik tarza sahiptir. Ancak sıra Kürtlere geldiÄŸinde ise aslan kesilmektedir. Ä°ÅŸte tehlikeli olan bu durumdur. Çünkü bu kafa Kürt sorununu çözümsüz bırakarak Türkiye'ye onlarca yıl, hatta yüz yıl kaybettiren bir kafadır" ÅŸeklinde yazdı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.