Sosyal Medya

Güncel

Åžebab lideri Ä°HA ile vuruldu

Pentagon, Somali'deki Eş Şebab'ın liderlerinden Adan Garar'ın insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü bildirdi



ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, EÅŸ Åžebab'ın liderlerinden Adan Garar'ın Hellfire füzeleri bulunan bir insansız hava aracıyla vurulduÄŸunu açıkladı. Garar'ın Somali'nin baÅŸkenti MogadiÅŸu'nun 240 kilometre batısındaki Dinsoor kasabasının yakınlarında öldürüldüÄŸü kaydedildi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Pentagon'dan yapılan açıklamada Garar'ın öldürülmesiyle "Somali'deki EÅŸ Åžebab örgütüne büyük bir darbe daha vurduÄŸu" belirtildi. Pentagon'un açıklamasından birkaç saat önceyse EÅŸ Åžebab'ın kuzeybatı Kenya'da düzenlediÄŸi saldırıda dört kiÅŸi öldü.

ALIÅžVERÄ°Åž MERKEZÄ° KATLÄ°AMI ÅžÜPHELÄ°LERÄ°NDEN

Garar, 2013'te 67 kiÅŸinin öldüÄŸü Kenya'daki Westgate AlışveriÅŸ Merkezi saldırısının ÅŸüphelilerinden biriydi. ABD, Garar'ın "ABD vatandaÅŸlarını ve çıkarlarını hedefleyen" faaliyetlere liderlik ettiÄŸine inanıyor.

Pentagon'a göre Garar, örgütün güvenlik ve istihbarat kanadındaydı ve "EÅŸ Åžebab'ın dış operasyonlarını koordine etmekle sorumlu önemli bir örgüt üyesiydi."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.