Sosyal Medya

YaÅŸam

İşte çeyiz desteğinin ayrıntıları

Aile Paketi’nin bazı hükümlerini de içeren torba yasa teklifinin görüşmelerinde, “çeyiz” desteğinin ayrıntıları da belli oldu.



Hazine MüsteÅŸarlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürü TaÅŸkın Temiz, 5 bin liralık, “çeyiz hesabı” desteÄŸi için 30-35 bin liralık bir mevduatın biriktirilmesi gerekeceÄŸini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüÅŸmeleri süren Çeyiz hesabı ile ilgili eleÅŸtirilere Meclis'te Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Veysel EroÄŸlu karşılık verdi.

EroÄŸlu; “Ä°ki ÅŸey yapmak istiyoruz; kiÅŸi erken evlensin ve biz de bu kiÅŸiye destek verelim. 5 bin liralık desteÄŸi, Bakanlar Kurulu 3 katına kadar artırabilecek. Yani 15 bin TL’ye kadar destek verilebilecek” dedi. Türkiye’de evlilik yaşının giderek arttığını ifade eden EroÄŸlu, “Kızlar hala bekar. ‘Bize babalık yapmadınız, 30-40 yaşına geldim’ diyenler var. VatandaÅŸlar 27 yaşına gelmeden evlensin diye açılım yapıyoruz” ifadesini kullandı.

5 BÄ°N LÄ°RA Ä°ÇÄ°N 30 BÄ°N TL ÅžARTI!

Hazine MüsteÅŸarlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürü TaÅŸkın Temiz de, yılda yaklaşık 800 bin kiÅŸinin evlendiÄŸini belirterek, “Bu bir yardım projesi. Åžartı da bankaya hesap açmak. 5 bin lirayı almak için 30-35 bin lira mevduatı biriktirmek gerekecek. Dünyada da böyle bir model yok” dedi.

2-3 YIL SÄ°STEMDE KALINACAK

Mevduat sisteminde kalma süresinin, Bakanlar Kurulu’nca belirleneceÄŸini, ancak bunun 2-3 yıl olabileceÄŸini belirten Temiz, sistemde kalma süresine göre ödemede farklılaÅŸma olacağını belirtti. Temiz, “3 yıl kalana yüzde 10, daha uzun kalana yüzde 12” olabilir ifadesini kullandı. Temiz, KEY hesabı benzetmesi için de “KEY hesapları devlet için tecrübeydi. Buna benzememesi için çalışıyoruz”dedi.

HERKES BAÅžVURABÄ°LECEK

Temiz, gelir durumuna göre destekte farklılaÅŸtırma yoluna gidilip gidilmeyeceÄŸi yolundaki soruya, “Ayrışma yapmayacağız herkes baÅŸvurabilir” karşılığını verdi.

(Milliyet)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.