Sosyal Medya

Güncel

Berkin soruşturmasında polislerin kimlikleri savcıda

Emniyet savcılığın talebine 5 ay sonra yanıt verdi, Berkin Elvan'ın vurulduğu gün o bölgede görevli 21 polisin kimlik bilgilerini ve fotoğraflarını gönderdi.



Ä°stanbul Okmeyda'nında polisin attığı gaz fiÅŸeÄŸinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra yaÅŸamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili soruÅŸturmada Emniyet, savcılığın talebine 5 ay sonra yanıt verdi.

Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü, daha önce eÅŸkâlleri belirlenen 3 polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacıyla olay günü o bölgede görevli 21 polisin kimliklerini ve çeÅŸitli açılardan çekilmiÅŸ fotoÄŸraflarını savcılığa yolladı.

Savcılık, bu polislerin içinde eÅŸkâlleri belirlenen 3 polisin olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na baÅŸvurdu, buradan gelecek sonucu bekliyor. 

SoruÅŸturmayı yütüren Ä°stanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Eylül 2014'te Emniyet'e gönderdiÄŸi yazıda eÅŸkâlleri belirlenen polislerden ikisinin ZET'çi (biber gazı tabancası kullanan polisler), birinin de muhimmatçı olduÄŸunu belirtmiÅŸti.

Savcı Mehmet Selim Kiraz, bir yılı geride bırakan soruÅŸturmada görev alan beÅŸinci savcı. 

SoruÅŸturmanın kilit noktası Berkin Elvan’ın ölümüne neden olan gaz kapsülünün kimin tarafından atıldığının tespit edilmesi. SoruÅŸturmada ÅŸimdiye kadar ifadesi alınan polisler olay günü gaz fiÅŸeÄŸini kendilerinin atmadığını, kimin attığını da görmediklerini belirtmiÅŸti. 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.