Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye İhvanı'ndan Kerry'e tepki

Suriye İhvanı Genel Sekreteri Velid, "ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin açıklamaları şaşırtıcı ve olumsuz" dedi.



Suriye'deki Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan), ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry'nin, "Suriye rejimiyle müzakerenin gerekliliÄŸi" yönündeki açıklamasını, "ÅŸaşırtıcı ve olumsuz" olarak nitelendirdi. 

Suriye Ä°hvanı Genel Sekreteri Muhammed Hikmet Velid, Ä°stanbul'da yaptığı basın açıklamasında, ABD'li birçok yetkilinin, "Esad'ın denklem dışında kaldığı" yönündeki söylemlerini hatırlatarak, "Ancak Kerry, Esad rejimiyle müzakere edilmesi gerektiÄŸini ifade ediyor. ABD DışiÅŸleri Bakanı Kerry'nin açıklamaları ÅŸaşırtıcı ve olumsuz" dedi.  

Ä°hvan'ın da Suriye kriz için siyasi çözümü savunduÄŸunu ifade eden Velid, "Bu baÄŸlamda Kerry ve daha önce de BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nun açıklaması ÅŸaşırtıcı. Suriye halkı, devrimi, bu yoldaki kayıplarını rejimin mevcudiyetini kabul etmek için gerçekleÅŸtirmedi. Ne Ä°hvan ne de Suriye halkının kayıplarını takdir eden bir Suriyeli, Esad'ın olduÄŸu bir çözümü kabul eder" diye konuÅŸtu.

Velid, "Bazı yetkililerin, Kerry'nin sözlerini düzeltme zorunluluÄŸu hissettikleri ve Kerry'nin, Esad'ın kalmasını kastetmediÄŸini" ifade ettiklerini belirterek, Kerry'e, "açıklamalarının düzeltilmemesi için daha dikkatli olması" çaÄŸrısı yaptı. 

"Sadece Esad'ı muhafaza etmeyip aynı zamanda ÅžiiliÄŸin yayılması için çalışan Ä°ran'ı" da kınayan Velid, söz konusu çalışmaların bölgenin yararına olmayan tepkilere yol açacağını söyledi. 

Türkiye'nin Suriye halkının yanında yer aldığına iÅŸaret ederek, "Türkiye milyonlarca sığınmacıya ev sahipliÄŸi yaptı" diyen Velid ayrıca Suudi Arabistan ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri'ni (BAE) "Ä°hvan'ın terör örgütü olduÄŸu yönündeki görüÅŸlerini" yeniden gözden geçirmeye çağırdı. 

Kerry, hafta sonu bir Amerikan televizyon kanalına verdiÄŸi mülakatta, ABD olarak Suriye'de siyasi deÄŸiÅŸim için Esad ile müzakere etmek zorunda olacaklarını ve Esad'a, müzakereleri kabul etmesi için baskı yapmanın yollarını araÅŸtırdıklarını söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.