Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu'ndan Demirtaş'a sert 'pazarlık' cevabı

Başbakan Davutoğlu, "HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın dönüp dolaşıp geldiği yer, 1990'larda Kürt vatandaşlarımızın iradesini yok sayan vesayetçilerle aynı yer olmuştur" dedi.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Twitter hesabından, HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanıSelahattin DemirtaÅŸ'ın partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamaya iliÅŸkin paylaşımda bulundu.

AK Parti'nin bugüne kadar hiçbir siyasi partiyle seçim pazarlığı yapmadığını, tamamen milletin teveccühüne dayandığını ifade eden DavutoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

"HDP EÅŸ BaÅŸkanı DemirtaÅŸ'ın bugünkü açıklaması had bilmezliÄŸin ve demokrasiye saygısızlığın yeni örnekleridir. DemirtaÅŸ'ın dönüp dolaşıp geldiÄŸi yer, 1990'larda Kürt vatandaÅŸlarımızın iradesini yok sayan vesayetçilerle aynı yer olmuÅŸtur. Bu vesayetçilerle dün sayın CumhurbaÅŸkanımıza 'muhtar bile olamazsın' diyenler bugün sokaÄŸa çıkamaz durumdadır. Sayın CumhurbaÅŸkanımızın baÅŸkanlığına karar verecek olan sadece ve sadece aziz milletimizdir.

DemirtaÅŸ'ın 'pazarlık partisi deÄŸiliz' sözlerine tüm milletimiz sadece gülmektedir. AK Parti’yi 'kirli pazarlık' ile anmak onun haddi deÄŸildir. AK Parti bugüne kadar hiçbir siyasi partiyle seçim pazarlığı yapmamış, tamamen milletin teveccühüne dayanmıştır. CHP ile her türlü pazarlığa giren DemirtaÅŸ'ın bu konuda söyleyecek sözü de yok, konuÅŸacak yüzü de. Daha son yerel seçimlerde tek ortak noktaları AK Parti'ye karşı çıkmak olan tüm muhalefet partileri her yerde bize karşı iÅŸbirliÄŸi yapmıştır. Sonuç ise onlar için hüsran oldu.AK Parti'nin DemirtaÅŸ gibilerin ittifakına da verecekleri akla da ihtiyacı yok. Bize aziz milletimiz yeter."

 

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.