Sosyal Medya

Güncel

Mahkemeye sevk edilen 6 polisten 2'si tutuklandı

Sivas merkezli 18 ilde düzenlenen operasyon kapsamında mahkemeye sevk edilen 6 polisten 2'si tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartıyla salıverildi.



Usulsüz dinlemelere iliÅŸkin emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik Sivas merkezli 18 ilde düzenlenen operasyon kapsamında mahkemeye sevk edilen 6 polisten 2'si tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol ÅŸartıyla salıverildi. Edinilen bilgiye göre, savcılıktaki iÅŸlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen emniyet mensuplarından 3. Sınıf Emniyet Müdürü Abdullah S. ve polis memuru Hasan G. tutuklandı. Sivas Emniyet MüdürlüÄŸü eski Ä°stihbarat Åžube Müdürü F.A, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Åž.P, baÅŸkomiser C.K. ve komiser M.A. ise adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldı.Adli kontrol kapsamında ÅŸüphelilere yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

ÅžÜPHELÄ°LERDEN BÄ°RÄ°NÄ°N Ä°ÅžLEMLERÄ° SÜRÜYOR

Operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan polislerden M.T. emniyetteki, H.D, Ö.Y. ve R.Ö. ile komiser U.D. savcılıktaki iÅŸlemlerinin ardından salıverilmiÅŸ, aranan 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer S. ise teslim olmak için geldiÄŸi Sivas'ta bir lokantada yakalanmıştı. Ömer S'nin emniyetteki iÅŸlemlerinin sürdüÄŸü bildirildi.

SÄ°VAS MERKEZLÄ° OPERASYON

Sivas Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, "suç iÅŸlemek için örgüt kurma ve bu örgüte üye olma", "resmi belgenin düzenlenmesinde sahtecilik yapma", "kiÅŸiler arasındaki konuÅŸmaların ve iletiÅŸimin hukuka aykırı olarak dinlenmesi ve kayda alınması" ve "kamuya ait araç ve gereçlerin suçta kullanılması" suçlarından 38 kamu görevlisi hakkında soruÅŸturma baÅŸlatmıştı.

Bu kapsamda Sivas merkezli 18 ilde 13 Mart Cuma günü düzenlenen operasyonda, hakkında yakalama kararı çıkarılan 12 polisten 10'u ilk gün gözaltına alınmış, 26 emniyet mensubu ise ifadeye çaÄŸrılmıştı. Aranan 2 polisten 1'i dün teslim olmuÅŸ, diÄŸeri ise teslim olmak için geldiÄŸi Sivas'ta ekiplerce bugün gözaltına alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.