Sosyal Medya

Dünya

Ukrayna'da bir yılda 14 bin 600 ayrılıkçı öldü

Ukrayna'da doğudaki ayrılıkçılara karşı operasyonların başlatılmasından bu yana yaklaşık 14 bin 600 ayrılıkçının öldürüldüğü açıklandı



Ukrayna Terörle Mücadele Merkezi, ülkenin doÄŸusunda yaklaşık bir yıl önce ayrılıkçı hareketin baÅŸlamasından bu yana çıkan çatışmalarda 14 bin 600 ayrılıkçının öldürüldüÄŸünü bildirdi.

DoÄŸudaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiÄŸi Terörle Mücadele Merkezi'nin komutan yardımcısı Valentin Fediçev, yaptığı açıklamada, doÄŸudaki ayrılıkçılara karşı operasyonların baÅŸlatılmasından bu yana yaklaşık 14 bin 600 ayrılıkçının öldürüldüÄŸünü ve çok sayıda askeri araç ile silahın imha edildiÄŸini belirtti.

Fediçev, ayrılıkçılara ait 260 tank ve 340 askeri araç, 170 çok namlulu roketatar sistemi, 190 havan topu, 16 uçak ve helikopter, 10 insansız hava aracı ile 360 aracın yok edildiÄŸini kaydetti. Fediçev, askeri araçların büyük kısmının Rusya'dan getirildiÄŸini ifade etti.

DoÄŸudaki ayrılıkçılar tarafından tek taraflı ilan edilen "Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri"nin bu yıl başından beri 6 bin 400'den fazla kayıp verdiÄŸini, yoÄŸun çatışmaların yaÅŸandığı sadece Debaltseve'de bin 995 ayrılıkçının öldürüldüÄŸünü bildiren Fediçev, bunlar arasında Rusya ordusundan komando ve özel tim mensuplarının da bulunduÄŸunu ileri sürdü.

Fediçev, "Rusya'ya giden tabutların Rus politikacıların ve onlar tarafından kandırılan Rus halkının aklının başına gelmesine" sebep olmasını umut ettiklerini ifade etti.

Ukraynalı yetkililer, daha önce ülkenin doÄŸusunda 9 bini Rus askeri olmak üzere 43 binden fazla ayrılıkçının savaÅŸtığını, ayrılıkçılara ait 780 tank, binden fazla zırhlı araç, 500'den fazla top, 420 çok namlulu roketatar sistemi ve 140'a yakın hava savunma sistemi bulunduÄŸunu belirtmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.