Sosyal Medya

Coğrafyamız

Güney Sudan'da Çatışma: 144 Ölü

Yukarı Nil eyaletinde çıkan çatışmalarda 144 kişi hayatını kaybetti.



Güney Sudan'ın Yukarı Nil eyaletinde çıkan çatışmalarda, 17'si asker 144 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi bildirildi.

Güney Sudan ordu sözcüsü Albay Philip Oqoir, Etiyopya'nın baÅŸkenti Addis Ababa'da hükümet ile isyancı gruplar arasında yürütülen müzakerelerin baÅŸarısız olmasının ardından ülkenin kuzeyindeki Yukarı Nil eyaletine baÄŸlı Kadit Manyo kentinde cumartesi sabahından beri güvenlik güçleri ile silahlı isyancılar arasında süren çatışmalarda 144 kiÅŸinin öldüÄŸünü belirtti.

Oqoir, "Silahlı isyancıların bölgeye saldırı düzenlemesi üzerine baÅŸlayan çatışmalar, güvenlik güçlerinin bölgede kontrolü saÄŸlamasıyla dün sona erdi" dedi.

Ordu sözcülerinden Philip Aguer de yaptığı açıklamada, çatışmalarda ölen 144 kiÅŸiden 17'sinin asker olduÄŸunu bildirdi.

Güney Sudan CumhurbaÅŸkanı Salva Kiir Mayardit, 16 Aralık 2013'te, yardımcısı Riek Machar'ın darbe teÅŸebbüsünde bulunduÄŸunu öne sürmesinin ardından, çok sayıda siyasi ve üst düzey askeri yetkili gözaltına alınmış, ÅŸiddet olayları nedeniyle olaÄŸanüstü hal ilan edilmiÅŸti.

Etiyopya'nın baÅŸkenti Addis Ababa'da, krizin başından bu yana Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) arabuluculuÄŸunda devam eden görüÅŸmelerde, Haziran 2014'te geçiÅŸ hükümeti kurulmasını öngören bir "yol haritası" açıklanmış ancak hayata geçirilememiÅŸti.

IGAD Arabulucu Heyeti BaÅŸkanı Seyoum Mesfin, 5 Mart'ta, Mayardit ve eski yardımcısı Riek Machar arasında kapsamlı anlaÅŸma saÄŸlanması için tanınan sürenin sonuç alınamadan tamamlanması nedeniyle bir günlük ek süre verildiÄŸini açıklamıştı.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.