Sosyal Medya

Güncel

CHP'li Gürsel Tekin: Başörtülü aday gösterebiliriz

CHP'li Gürsel Tekin yaptığı açıklamada CHP'nin başörtülü bir aday gösterebileceğini söyledi.



CHP'li Gürsel Tekin Saadet Partisi'nin gazetesi Milli Gazete'yi ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada CHP'nin baÅŸörtülü bir aday gösterebileceÄŸini duyurdu.

BAÅžÖRTÜLÜ ADAY GÖSTEREBÄ°LÄ°RÄ°Z

10-12 civarında baÅŸörtülü aday adaylığı baÅŸvurusu olduÄŸunu belirten Tekin, ön seçim sonuçlarına göre baÅŸörtülü aday gösterebileceklerini belirterek; “Bizim; insanları giyimiyle, kuÅŸamıyla, diliyle tarif etmekten vazgeçmemiz lazım. Bizim için Ä°stanbul Suadiye’de oturan kız kardeÅŸimiz ne kadar kıymetliyse; Erzurum, Ardahan, Çorum’da oturan baÅŸörtülü kardeÅŸimiz de o kadar kıymetlidir. Benim bildiÄŸim ÅŸu anda 10-12 baÅŸörtülü aday adayımız var. Bir kısmı ön seçime gireceÄŸi için seçimde neyin çıkacağını bilmiyorum. Ama 1-2 tanesi aday listelerine girebilir" dedi.

BEN UZAYDAN GELMİŞ İNSAN DEĞİLİM

Daha önce ‘çarÅŸaflılara’ CHP rozeti takarak açılım yapan Tekin o açılımla ilgili de ÅŸunları söyledi: “Bizim yaptığımız bir açılım deÄŸil, biz bu coÄŸrafyada yaşıyoruz. Ben uzaydan gelmiÅŸ bir insan deÄŸilim. Ardahan’daki insanların yaÅŸam biçimi neyse, bizimki de öyle. Açılım yapıldı gibi gündeme gelmiÅŸti. ÇarÅŸaflı kardeÅŸlerimizin katılımından önce de 18 katılım daha yaptım. 3 tane kadın kolu baÅŸkanımız baÅŸörtülüydü. Bizim; insanları giyimiyle, kuÅŸamıyla, diliyle tarif etmekten vazgeçmemiz lazım. Bizim için Ä°stanbul Suadiye’de oturan kız kardeÅŸimiz ne kadar kıymetliyse; Erzurum, Ardahan, Çorum’da oturan baÅŸörtülü kardeÅŸimiz de o kadar kıymetlidir.”

BAÅžÖRTÜLÜ ADAY

Tekin, “Genel seçimler öncesi baÅŸörtülü aday gösterecek misiniz?” ÅŸeklindeki sorulara da ÅŸu karşılığı verdi: “GeçmiÅŸ dönemde merkez saÄŸda, AKP’de siyaset yapan çok arkadaşımız, ÅŸu anda bizde siyaset yapıyor, yapmaya da devam edecek. Önümüzdeki günlerde de bu devam edecek. Kamuoyu yoklamalarına da yansıyacak. Benim bildiÄŸim ÅŸu anda 10-12 baÅŸörtülü aday adayımız var. Bir kısmı ön seçime gireceÄŸi için seçimde neyin çıkacağını bilmiyorum. Ama 1-2 tanesi aday listelerine girebilir. Yerel seçimlerde Afyon’da bizim baÅŸörtülü bir belediye baÅŸkan adayımız vardı. 17 oyla kaçırdı, üzüldüm, keÅŸke kazansaydı.”

DÄ°N TERBÄ°YESÄ° ALDIK

KonuÅŸmasında imkânı olmadığı için Ä°mam Hatip Lisesi’ne gidemediÄŸini de aktaran Tekin,“Bizim imkânımız olmadı, iktidardaki çocuklar gibi Ä°mam Hatip’e gidemedik. Onlar gibi din dersi alamadık, ama hepimiz din terbiyesi aldık. Din terbiyesinin en önemli kuralı; hak yemeyeceksin, yalan söylemeyeceksin. Biz bu politikaların seçimlere yansıyacağını düÅŸünüyoruz. Bunu ÅŸu an bile görüyoruz. Ben bunu sahada görüyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

kaynak: ensonhaber.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.