Sosyal Medya

Güncel

Ankara'da dayak yiyen yarbaya hapis cezası istemi

Ankara'da trafikte Kuveyt Büyükelçiliği personeliyle yaşadığı tartışma sonucu darp edilen Pilot Yarbay Karakuş'a 6 yıl hapis istendi.



Ankara'da 10 Eylül 2014 tarihinde, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgenaral Akın Öztürk’ün damadı Pilot Yarbay Hakan KarakuÅŸ ile Kuveyt BüyükelçiliÄŸi personeli arasında trafikte yol verme anlaÅŸmazlığı nedeniyle tekmeli yumruklu kavga çıkmıştı.

YARBAY'A 6 YIL, ELÇÄ° ÅžOFÖRÜNE 4.5 YIL HAPÄ°S Ä°STEMÄ°

Çıkan kavgayla ilgili dava açıldı. Elçilik aracına tekme atan Yarbay KarakuÅŸ’un 6 yıla kadar hapsi istenirken, KarakuÅŸ’un elmacık kemiÄŸini kırmakla suçlanan elçiliÄŸin ÅŸoförü Selahaddin Aydın için 4.5 yıl hapis cezası istendi.

HER Ä°KÄ° TARAF DA ÅžÜPHELÄ° VE MAÄžDUR

Cumhuriyet Savcısı Banu Özenç Ä°slim tarafından açılan davanın iddianamesinde, 10 Eylül 2014’te Turan GüneÅŸ Bulvarı’nda yaÅŸanan olayda; tarafların yol verme yüzünden tartıştıkları, birbirlerini araçla takip ettikleri ve yol kenarında durup kavga ettikleri belirtildi. Ä°ki tarafın da ÅŸikâyetçi olmaları nedeniyle ‘ÅŸüpheli ve maÄŸdur’ olarak yer aldıkları iddianamede, F-16 pilotu Yarbay KarakuÅŸ’un önce elçilik ÅŸoförü Selahaddin Aydın’la, sonra Kuveytli diplomatlarla aralarında çıkan arbedeye yer verildi.

YARBAYIN SUÇU ARACI TEKMELEMESÄ°

Ankara 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianemede; KarakuÅŸ’un, Kuveyt BüyükelçiliÄŸi aracını tekmelediÄŸi, buna karşılık ÅŸoför Selahaddin Aydın, elçilik ataÅŸesi Emad Ali Almahoid ve kimliÄŸi tespit edilemeyen bir diplomatın KarakuÅŸ’u darp ettikleri belirtildi. Kamera görüntülerinin incelenmesi sonucu ÅŸoför Aydın’ın, Yarbay KarakuÅŸ’un yakasından tuttuÄŸu, ataÅŸe Emad Ali Almahoid’in yumruk attığı, birlikte oldukları anlaşılan üçüncü kiÅŸinin ise KarakuÅŸ’u sırtından itip yere düÅŸmesine neden olduÄŸu ifade edildi.

Adli Tıp raporuna iÅŸaret edilerek, Yarbay KarakuÅŸ’u, kemik kırığı oluÅŸacak ÅŸekilde yaralayan ÅŸoför Aydın’ın, ‘nitelikli kasten yaralama’ suçunu iÅŸlediÄŸi belirtildi. Aydın hakkında 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis cezası istendi. Yarbay KarakuÅŸ’un da elçilik aracına tekme atarak,"kamu malına zarar vermek" suçundan 1 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

ATAÅžENÄ°N DOSYASI ADALET BAKANLIÄžI’NA GÖNDERÄ°LDÄ°

Ä°ddianamede ÅŸüpheli-maÄŸdur Kuveyt AtaÅŸesi Emad Ali Almahoid’in diplomatik dokunulmazlığı bulunması nedeniyle hakkında düzenlenen fezlekenin Adalet Bakanlığı’na gönderildiÄŸi belirtildi. KimliÄŸi tespit edilemeyen diÄŸer diplomatın dosyasının ayrılması, bu kiÅŸi hakkında kimlik soruÅŸturması yapılması istendi. Kuveytli diplomat ile Türk ÅŸoförün, Yarbay KarakuÅŸ hakkındaki "hakaret ve tehdit" ÅŸikâyeti ise takipsizlikle sonuçlandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.