Sosyal Medya

Güncel

YGS sorularının neden tamamı açıklanmıyor?

Milli Eğitim Bakanı Avcı, YGS'nin elektronik ortamda yapılabilmesi için soru havuzu oluşturulması amacıyla soruların açıklanmadığını belirtti. Facebook Twitter Linkedin Google



Milli EÄŸitim Bakanı Avcı, YGS'nin elektronik ortamda yapılabilmesi için soru havuzu oluÅŸturulması amacıyla soruların açıklanmadığını belirterek,"Danıştayın nihai kararı açıklanması yolunda çıkarsa açıklanacaktır" dedi.

"Danıştayın nihai kararı doÄŸrultusunda açıklanır"

Milli EÄŸitim Bakanı Nabi Avcı, MHP Grup BaÅŸkanvekili Oktay Vural'ın sorusu üzerine, YGS sorularının tamamının açıklanmama nedeni hakkında bilgi verdi.

ÖSYM'nin, "Orta vadede bu sınavları elektronik ortamda yapılabilir hale getirmek istiyoruz. Elimizde soru havuzunun birikmesi gerekiyor" ÅŸeklinde gerekçesi olduÄŸunu belirten Avcı, "Sorular o nedenle açıklanmıyor" dedi.

Konuyla ilgili Danıştay'da dava açıldığını, mahkemenin ilk kararının soruların açıklanması yönünde olduÄŸunu hatırlatan Avcı, "Danıştay'ın nihai kararı açıklanması yolunda çıkarsa, açıklanacaktır" dedi.

Avcı, bireysel olarak sınava giren her öÄŸrencinin kendi kağıdıyla ilgili itiraz ve kontrol hakkına sahip olduÄŸunu da kaydetti.

(AA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.