Sosyal Medya

Güncel

Kışanak: Doğrudur, Türkiye'de artık Kürt sorunu yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Balıkesir'de yaptığı "Artık Kürt sorunu yok" açıklamasına cevap veren Gültan Kışanak, "Doğrudur, artık Kürt sorunu yok, direnen yönetici sorunu vardır" dedi



Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı DBP’li Gültan Kışanak, CumhurbaÅŸkanı Tayip ErdoÄŸan’ın, “Hala varsa yoksa Kürt sorunu. KardeÅŸim ne Kürt sorunu be, böyle bir ÅŸey yok” sözlerine “DoÄŸrudur. Türkiye’de artık bir Kürt sorunu yoktur. Kürtler, demokrasinin temel güç ve dinamiÄŸi haline gelmiÅŸtir. Buna karşı direnen kötü yönetici sorunu vardır” diye cevap verdi. 

Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediyesi’nin nevruz kutlamaları kapsamında düzenlediÄŸi koÅŸuya çeÅŸitli yaÅŸlardan katılan 300 kiÅŸi arasında yer alan BaÅŸkan Gültan Kışanak, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın Balıkesir’de yaptığı konuÅŸmadaki “Hala varsa yoksa Kürt sorunu. KardeÅŸim ne Kürt sorunu be, böyle bir ÅŸey yok” sözlerini eleÅŸtirdi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın ‘demokratik hak ve özgürlüklerden yeterince anlamadığını’ ileri süren Kışanak ÅŸunları söyledi:

“DoÄŸrudur. Türkiye’de artık bir Kürt sorunu yoktur. Kürtler demokrasinin temel güç ve dinamiÄŸi haline gelmiÅŸtir. Buna karşı direnen kötü yönetici sorunu vardır. Demokratik hak ve özgürlüklerden anlamayan, gerici, faÅŸist, otoriter zihniyetler vardır. Biraz bunlarla mücadele etmek gerekir bence, iÅŸin özü budur. Kürtler, çünkü son derece demokratik yöntemlerle, temel hak ve özgürlüklerin ilerlemesi, demokrasinin yerleÅŸmesi ve çözüm sürecinin ilerlemesi için zaten üzerine düÅŸeni fazlasıyla yapıyorlar. Bu ülkede asıl sorun buna yeterince yanıt olamayan kötü yönetici sorunudur. Bu ülkede çözüm kapasitesine bence sahip olamayan, yeterince demokratik düÅŸünemeyen, yeterince çoÄŸulcu düÅŸünemeyen, yeterince halkların çıkarını düÅŸünemeyen yönetici eksikliÄŸi var. Bence asıl sorun burada.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.