Sosyal Medya

Dünya

İngiltere 3 kızın ailesini hayal kırıklığına uğrattı

IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye gittikleri iddia edilen 3 İngiliz kızın aileleri, İngiliz yetkililerin sürece dair yaklaşımından hayal kırıklığına uğradıklarını açıkladı.



IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye gittikleri Suriye'ye gittikleri ileri sürülen Shamima Begum (15), Amira Abase (15) ve Kadiza Sultana'nın (16) aileleri ortak yazılı açıklama yaptı.

Son birkaç haftanın çok zor geçtiÄŸi belirtilen açıklamada, ÅŸu ifadelere yer verildi:

"Tahmin edeceÄŸiniz üzere son birkaç hafta bizler için çok zor geçti. Kamuoyundan aldığımız destekten dolayı minnettarız. Ancak okul ve Londra polisi, bizi hayal kırıklığına uÄŸrattı. Bu kurumlar, hayati önem taşıyan bilgileri ne bizlerle ne de birbirleriyle paylaÅŸtı. Ebeveynler olarak, okulların çocuklarımızın korunmasına öncelik vermesini beklerdik. Gerekli bilgiler bizlerle paylaşılsaydı, kızlarımızın Ä°ngiltere'den ayrılmalarını önlerdik."

Aileler, daha önce de önemli bir mektubu doÄŸrudan kendilerine iletmediÄŸi için Ä°ngiliz polisini ihmalkarlık ve iÅŸini iyi yapmamakla suçlamıştı.

Ä°ngiliz polisi, okuldan yakın arkadaÅŸları bir genç kızın geçen yıl aralık ayında IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye gitmesinin ardından Shamima, Amira ve Kadiza'nın ifadesine baÅŸvurmuÅŸtu. 

Polisin, geçen ay başında genç kızlarla tekrar konuÅŸtuÄŸu ve ailelerine iletmek üzere kızlara birer mektup verdiÄŸi ortaya çıkmıştı. Mektupta, kızların Suriye'ye giden arkadaÅŸlarıyla ilgili yazılı ifade vermesi için ailelerinden izin istenmiÅŸti. Genç kızların, mektubu ailelerinden sakladıkları, mektubun kızlar Suriye'ye gittikten sonra yatak odalarında bulunduÄŸu belirtilmiÅŸti. Londra polisi, geçen hafta konuyla ilgili olarak özür dilemiÅŸti. 

17 Åžubat'ta Londra'dan Ä°stanbul'a giden kızların, Türkiye'den Suriye'ye geçerek DAEÅž'e'e katıldıkları tahmin ediliyor. Ä°ngiliz basını, geçen hafta, kızların Suriye'nin Rakka kentinde baÅŸka bir Ä°ngiliz kızla bir evde kaldıklarının öÄŸrenildiÄŸini bildirmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.