Sosyal Medya

Güncel

''Paralel bilirkişiden kozmik oda kumpası'' iddiası

Kozmik Oda, Balyoz, Poyrazköy, Askeri Casusluk ve Ergenekon gibi davalarda delil olarak toplanan harddisk ve CD'lerle ilgili TÜBİTAK BİLGEM'deki bilirkişi heyetinin, içindeki bilgileri ''paralel örgüt''ün lehine olacak şekilde rapor hazırlayıp davaların seyrini değiştirdikleri iddia edildi.



Bakanlık üst düzey yetkilisi STAR’a yaptığı açıklamada, “KiÅŸiler hakkında baÅŸlattığımız soruÅŸturmada bu kiÅŸilerin savcı tarafından gönderilen ve delil niteliÄŸi taşıyan Harddisk ve CD’leri kopyaladıklarını tespit ettik. Ergenekon, Balyoz gibi önemli davalar için hazırladıkları raporu incelediÄŸimizde ise bu veriler içindeki bilgilerle hazırladıkları raporun hiçbir ÅŸekilde uyuÅŸmadığını gördük” dedi.

8 KİŞİNİN İŞİNE SON VERİLDİ

Ahmet Fatih Erturan'ın Star'daki haberine göre; TÜBÄ°TAK, haklarında yapılan soruÅŸturmada paralel örgütle baÄŸlantılı oldukları tespit edilen 8 bilirkiÅŸinin iÅŸine son verdi. Yasalara göre bilirkiÅŸi raporu ancak baÅŸka bir kurum tarafından bilimsel olarak çürütülmediÄŸi sürece doÄŸru kabul ediliyor ve yine TÜBÄ°TAK, haklarında soruÅŸturma açamıyor. Söz konusu davaların sanıkları ise yalan belge, bilgileri çarpıtma gibi suçlamalarla ÅŸikâyetçi oldu ve bilirkiÅŸiler hakkında dava açtı.

KOPYALAMA YASADIÅžI YAPILDI DAVA SEYRÄ°NE MÜDAHALE VAR

Konuyla ilgili STAR’a konuÅŸan Bilim, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı Üst Düzey Yetkilisi açılan davalar sonunda soruÅŸturma yapılarak 8 kiÅŸinin iÅŸine son verildiÄŸini belirterek ÅŸöyle dedi: “KiÅŸiler hakkında baÅŸlattığımız soruÅŸturmada bu kiÅŸilerin savcı tarafından gönderilen ve delil niteliÄŸi taşıyan Harddisk ve CD’leri kopyaladıklarını tespit ettik. Bunları yapmaları tamamen yasadışıdır. Ergenekon, Balyoz gibi önemli davalar için hazırladıkları raporu incelediÄŸimizde ise delilin içindeki bilgilerle hazırladıkları raporun hiçbir ÅŸekilde uyuÅŸmadığını gördük. Dolayısıyla bu kiÅŸilerin davaların gidiÅŸatına müdahale ettiÄŸini gördük ve iÅŸlerine son verdik.” Ä°ÅŸine son verilerek haklarında suç duyurusunda bulunulan 8 kiÅŸilik adli analiz ekibi ve yanıltıcı rapor hazırladıkları davalar ÅŸunlar: “Hayrettin BahÅŸi (Balyoz), Tahsin Türköz (Balyoz), Ünal Tatar (Balyoz), Erdem Alparslan (Balyoz ve Poyrazköy), Bakır Emre (Kafes Eylem Planı), Burak AkoÄŸuz (Askeri Casusluk ve Poyrazköy), Süheyl Mustafa Keskin (Askeri Casusluk), Yalçın Çalak (Askeri Casusluk).”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.