Sosyal Medya

Güncel

Tecavüzcüsüyle evlendirildi, öldürüldü

Niğde’de 13 yaşındaki Hilal Ünal, sosyal medyada tanıştığı İ.A.’nın tecavüzüne uğradı. Daha sonra bu kişiyle evlendirilen Ünal bir ay sonra öldürüldü.



NiÄŸde merkeze baÄŸlı Çınarlı Köyü'nde oturan 17 yaşındaki Ä°.A. ile resmi nikâhsız evlendirilen 13 yaşındaki Hilal Ünal, 21 Ekim 2014’te odasında göÄŸsünden tabancayla vurulmuÅŸ halde bulundu.

Ä°.A.’nın ailesi Hilal’in intihar ettiÄŸini ileri sürerken, Cumhuriyet Savcısı intihar iddiasından ÅŸüphelenince soruÅŸturmasını derinleÅŸtirdi. Kullanılan tabancanın Ä°.A.’nın babası Rahmi A.'ya ait olduÄŸu ortaya çıktı. Tutuklanan 59 yaşındaki Rahmi A.'nın, Hilal Ünal'ı oÄŸlunu aldattığı gerekçesiyle öldürdüÄŸü iddia edildi.

Savcılığın hazırladığı iddianameye göre olay ÅŸu ÅŸekilde geliÅŸti:

Hilal Ünal, 2014 yazında Facebook'ta komÅŸu Çınarlı Köyü'nde oturan fırın iÅŸçisi Ä°.A. ile tanışıp görüÅŸmeye baÅŸladı. Ä°.A., Eylül ayında Ünal'a tecavüz etti. Küçük kız daha sonra teyzesi Rabia Uslu'yu arayarak, 'Ä°.A. bana tecavüz etti. Babamın yüzüne bakamam, evden kaçacağım' dedikten sonra telefonu kapattı.

Bunun üzerine Rabia Uslu, Hilal'in annesi Lale'yi arayarak durumu anlattı. Anne Leyla Ünal kızına 'Teyzen sana tecavüz edildiÄŸini söyledi, ben buna inanmadım. Yarın doktora gidelim' dedi. Hilal ise, teyzesinin anlattıklarının doÄŸru olduÄŸunu ve evden kaçacağını söyleyip aynı gece Ä°.A. birlikte kaçtı.

Daha sonra Ä°. A.'nın babası Rahmi A., kızın babası Hacı Ünal'ı arayarak 'DüÄŸün yapacağız' dedi. Babanın bunu kabul etmesinin ardından aileler arasında yapılan düÄŸün töreniyle Ä°.A. ile Hilal Ünal resmi nikâhsız birlikte yaÅŸamaya baÅŸladı.

‘Gelin kendini vurdu’ dediler

DüÄŸünün üzerinden yaklaşık 1 ay geçtikten sonra Ä°.A.'nın annesi 57 yaşındaki Aysel,  21 Ekim 2014'te karayoluna çıkarak yoldan geçen araçlardan yardım istedi.

O sırada devriyede olan jandarma ekibi Aysel A.'ın yanına gitti. A.'nın 'Gelin kendini vurdu, yardım edin' demesi üzerine jandarma eve gittiÄŸinde balkonda aÄŸlayan Rahmi A. ile karşılaÅŸtı. Rahmi A. da jandarmaya 'Gelin kendini vurdu' dedi.

Odaya giren ekipler, Hilal Ünal'ın cesediyle karşılaÅŸtı. Yapılan ilk incelemede Ünal'ın göÄŸsüne isabet eden tek kurÅŸunla öldüÄŸü belirlendi. O sırada evde olmayan Ä°.A. ise yaklaşık 1 saat sonra eve geldi.

Ä°fadeler çeliÅŸkili

Olayın ardından Cumhuriyet Savcısı, Rahmi A., Aysel A. ve Ä°.A.'nın  ifadesini aldı.

Rahmi A., silah sesi üzerine odanın kapısını açıp içeri girdiÄŸinde Hilal'i sırt üstü yerde yatarken bulduÄŸunu ve cesedi çevirmediÄŸini söyledi.

Aysel A. ise ses üzerine odaya girdiÄŸinde Hilal'in dizlerinin üzerindeyken eÅŸi Rahmi'nin gelinine sarıldığını söyledi.

Ä°.A. ise, Hilal Ünal ile kendi rızasıyla cinsel iliÅŸkiye girdiÄŸini söyledi. Ä°fadelerin ardından 3 ÅŸüpheli serbest bırakılırken, çeliÅŸkili ifadeleri nedeniyle Hilal'in cinayete kurban gitmiÅŸ olabileceÄŸini deÄŸerlendirilerek üçünün de telefonu dinelemeye alındı.

Teknik takip sonucunda Rahmi A., olaydan sonra görüÅŸtüÄŸü K.G.'ye, "Kendini vurdu, vuruldu" dedi. K.G., telefonda Aysel A.'ya, "Ä°.A. veya biri suçu üzerine alsın, ‘Kazaen ben yaptım' desin. Hiç olmazsa biri yatsın" dedi.  Aysel A. ise "Ya olmaz, sonradan ifade döner mi?' diye cevap verdi.

“Hilal’le mecbur kaldığım için evlendim”

SoruÅŸturma devam ederken ifadesi alınan Hilal’in kız arkadaşı R.K., Hilal'in Ä°.A. ile evliyken telefonda kendisiyle 'AÅŸkım, canım' diyerek görüÅŸtüÄŸünü söyledi.

Bir diÄŸer tanık P.B. ise, Hilal'in öldükten Ä°.A.'nın kendisine Facebook'tan 'Seni seviyorum' diye mesaj yazdığını, “Hilal'i sevmiyor muydun?” diye sorması üzerine ise Ä°.A.'nın, "Ben, Hilal'i mecbur kaldığım için kaçırdım. Çünkü Hilal ile cinsel iliÅŸkiye girdik" ÅŸeklinde cevap verdiÄŸini söyledi.

“Hilal’e uzaktan ateÅŸ açıldı”

Soruşturma sırasında savcılığa jandarmanın olay yeri inceleme raporu da ulaştı.

Raporda Hilal Ünal'ın 'Uzak atış' ile öldüÄŸü, Rahmi A.'nın gömleÄŸinde, Aysel A.'nın hırkasında ve olay sırasında 'Kapalı' olduÄŸunu söyledikleri kapıda atış artığının bulunduÄŸu ve bu nedenle de olayın intihar olmasının mümkün olmadığı belirtildi.

İddianamede olayla ilgili şu ifadeler yer aldı:

"Åžüpheli Rahmi savunmasında, oturma odasının kapısının kapalı olduÄŸunu beyan etmiÅŸ ise de kapıdan çıkan atış artıklarının kapının açık olduÄŸunu ve muhtemelen Rahmi'nin kapı aralığından atış yaptığını gösterdiÄŸi, ifadesi alınan tanığın maktulün kendisine telefonda 'AÅŸkım, canım' diye hitap ettiÄŸini beyan ettiÄŸi, bu nedenle maktulün baÅŸka erkeklerle konuÅŸtuÄŸu için Rahmi A. tarafından namus nedeniyle öldürülmüÅŸ olabileceÄŸi, Aysel'in ise olay esnasında eÅŸinin yanında bulunduÄŸu, çünkü el, yüz ve giysilerinde atış artığı tespit edildiÄŸi, eÅŸine söz ve davranışlarıyla engel olmayarak destek vermek suretiyle eÅŸinin kasten adam öldürme suçuna yardım eden olarak katıldığı kanaatine varıldı.” 

İ.A.'ya 25 yıla kadar hapis istemi

Elde edilen deliller sonrası Rahmi A., eÅŸi Aysel ile birlikte gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen Rahmi A., 16 Aralık'ta katil zanlısı olarak tutuklanırken, eÅŸi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SoruÅŸturma sonunda iddianamesini tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Rahmi A. hakkında 'çocuÄŸa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaÅŸtırılmış ömür boyu, Aysel A. hakkında 'Öldürmeye yardım ve cinsel istismara yardım etmek' suçlarından 36 yıla kadar hapis istemiyle NiÄŸde Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Savcı, kızı kaçıran Ä°.A. hakkında baÅŸlattığı soruÅŸturma sonunda NiÄŸde Ağır Ceza Mahkemesi'nde açtığı ayrı bir davada 'çocuÄŸun cinsel istismarı ve kiÅŸiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Sanıklar, önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak.

NiÄŸde’de evlilik yaşı 12

NiÄŸde Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu tarafından erken yaÅŸtaki evliliklerin deÄŸerlendirilmesi için geliÅŸtirilen 'Güçlü Kadınlar' projesi kapsamında elde edilen verilere göre NiÄŸde’de evlilik yaşı, 15-16 hatta bazı köylerde 12’ye kadar düÅŸüyor.  

NiÄŸde, ayrıca, Türkiye Ekonomi Politikaları AraÅŸtırma Vakfı'nın Türkiye genelinde yaptığı erken yaÅŸta annelik araÅŸtırmasında 19 yaÅŸ altı doÄŸurganlıkta Türkiye birincisi. 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.