Sosyal Medya

Güncel

Vali Şahin: Taksim 1 Mayıs'ın yeri değil

İstanbul Valisi Şahin, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmayacağını söyledi



Ä°stanbul Valisi Vasip Åžahin, gündeme dair bazı açıklamalarda bulundu. Vali Åžahin, 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlama yapılabilir mi sorusuna, "Toplantı ve gösteri yapılabilecek yerler belli. Taksim bunlardan biri deÄŸil. O konuya çok girmek istemem" cevabını verdi.

Åžahin Suriye'den Ä°stanbul'a gelenlerle ilgili "Tabii Suriyeliler ile birlikte baÅŸka yasa dışı yollarla gelen göç sorunu var. Suriyeliler ile ilgili tespitlerimiz 200 bine yaklaÅŸtı" açıklamasını yaptı.

1 MAYIS VE NEVRUZ

Vali Åžahin, "Bizim görevimiz bir defa insanların haklarının en iyi ÅŸekilde kullanılmasını temin etmek. Yasal olarak tanınmış bir takım özgürlüklerin en rahat ÅŸekilde kullanılmasını saÄŸlayacak tedbiri almak durumundayız. Ä°nsanlara bizim yasak koymamız gibi bir yaklaşımımız olamaz. Hem ülkemizde hem dünyada kutlanan, insanların neÅŸelerini ve sorunlarını paylaÅŸtığı platformlar olarak önemli platformlar. Bizim toplumun güvenliÄŸini de korumamız lazım. Güvenlik endiÅŸemiz yok ama her türlü ihtimali dikkate almak durumundayız. Biz tercihimizi özgürlüklerden yana kullanmaya çalışıyoruz." dedi.

TAKSİM 1 MAYIS'IN YAPILACAĞI YER DEĞİL

"Toplantı ve gösteri yapılabilecek yerler belli. Taksim bunlardan biri deÄŸil. O konuya çok girmek istemem."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.